Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
OSIJEK

Prekograničnom suradnjom gradi se nova turistička destinacija

Prekograničnom suradnjom gradi se nova turistička destinacija
1/5
Foto: Osječko-baranjska županija
Dunav ima velik turistički potencijal i zato su nam potrebni partneri s kojima možemo razvijati tako značajne projekte, osigurati prepoznatljivost te omogućiti razvoj turizma cijelog ovog područja, rekao je na konferenciji zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović

U prostorijama Regionalne vinoteke u osječkoj Tvrđi održano je predstavljanje rezultata i završnih aktivnosti projekta 'Jačanje turističkog razvoja u prekograničnoj regiji Srednjeg Dunava - Central Danube Tour' iz EU programa IPA Interreg prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije.

Kako je rečeno na konferenciji, u okviru projekta organizirane su eno­gastro radionice, Dunav Art Festival i studijsko putovanje za turističke agencije iz Hrvatske i Srbije. Za kraj je najavljeno predstavljanje područja Srednjeg Dunava na međunarodnom turističkom sajmu u Beogradu i Berlinu, turistički panel u Iloku (28. veljače 2019.), samostalno predstavljanje u Zagrebu i završna konferencija u Novom Sadu. Premijerno će biti prikazan i promotivni video nove turističke destinacije Srednjeg Dunava.

Ivica Vrkić produktivnost i zapošljavanje Grad Osijek dodijelio nove potpore poduzetnicima

- Ovaj projekt donosi dobro s obje strane Dunava, a drago nam je što je Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije njegov nositelj. Dunav ima velik turistički potencijal i zato su nam potrebni partneri s kojima možemo razvijati tako značajne projekte, osigurati prepoznatljivost te omogućiti razvoj turizma cijelog ovog područja - rekao je na konferenciji zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Projekt Central Danube Tour, ukupne vrijednosti 576 milijuna eura, traje 20 mjeseci (od 15. srpnja 2017.) te završava 14. ožujka 2019. godine. Vodeći partner projekta je JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, dok su ostali partneri Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, Dunavski centar za kompetenciju i Grad Ilok.

Podršku u provedbi projekta pružili su Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Turistička zajednica lloka. Cilj projekta je jačanje razvoja turizma u prekograničnom području putem povećanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude kroz stvaranje i promociju zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja, uz stvaranje novih prekograničnih tematskih ruta, umrežavanje, povećanje znanja i kapaciteta sudionika te valorizaciju turističkog potencijala cijele prekogranične regije.

Ivan Vrkić 45. obljetnica prijateljstva Osijek i Pečuh za bolju prometnu povezanost