Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Općina Bednja

Prekršajne prijave protiv vlasnika neobrađenog poljoprivrednog zemljišta

zemljište
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL/Ilustracija
Vlasnici se moraju pridržavati mjera za zaštitu od erozije, sprječavanja zakorovljenosti, sječi stabla ili grana na putevima korištenje puta, suzbijati ambroziju, čistiti kanale, uništavati korov i drugo

Vlasnicima neodržavanog poljoprivrednog zemljišta Općina Bednja poslat će račune za radove koje će na njihovim parcelama obaviti ovlaštena tvrtka.

Općina podsjeća na odluku prema kojoj su svi vlasnici i ovlaštenici poljoprivrednog zemljišta dužni obradivo poljoprivredno zemljište obrađivati i održavati u skladu s agrotehničkim mjerama i Zakonom o poljoprivrednom zemljištu. Moraju se pridržavati mjera za zaštitu od erozije, sprječavanja zakorovljenosti, sječi stabla ili grana na putevima korištenje puta, suzbijati ambroziju, čistiti kanale, uništavati korov i drugo.

Budući da brojni vlasnici ili korisnici poljoprivrednog zemljišta ne provode propisane mjere i da se dio građana oglušio na obavijesti, pozive i naloge općinskih službi da izvrše čišćenje svojih parcela, Općina Bednja je najavila da će u roku od osam dana tvrtka koju ovlasti za to očistiti i urediti poljoprivredne čestice, a potom im poslati račun. Protiv vlasnika parcela podnijet će se i prekršajne prijave.