Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Andrej Plenković s ministrima posjetio Splitsko-dalmatinsku županiju

Premijer otvorio bolnicu u Zagvozdu, bio na vježbi u Divuljama, na otvaranju radova u Spinutu...

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Premijer je posjetio i Operativno vatrogasno zapovjedništvo i pratio vježbu „Sigurnost 19“ – prijenos slika s terena iz Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije

Na otvaranju Podružnice KBC-a Split u Zagvozdu, koja je znatno podignula kvalitetu zdravstvene skrbi stanovništva ovoga dijela Dalmatinske zagore i Makarskog primorja, bio je i premijer Andrej Plenković koji je tom prigodom gradonačelnicima i načelnicima iz Splitsko-dalmatinske županije uručio ugovore o sufinanciranju prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

Nova oprema ubrzat će pripremu uzoraka za analizu i dijagnostiku Nova laboratorijska oprema stiže u KBC Split

Obavili oko 1300 pregleda

U društvu ministra zdravstva Milana Kujundžića, potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ministra uprave Lovre Kuščevića i splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, premijer Plenković obišao je dnevnu bolnicu gdje je razgovarao s liječnicima i medicinskim sestrama, koji su dosad već obavili oko 1300 specijalističkih pregleda i 120 pretraga u okviru programa dnevne bolnice u koju svakog dana u tjednu dolazi po jedan liječnik specijalist. Premijer je posebno naglasio da je za ovaj kraj napravljeno nekoliko bitnih iskoraka, među kojima je i besplatna tunelarina u tunelu Sveti Ilija, a treba riješiti i spojnu cestu od Zagvozda prema Imotskom i prema granici.

– Mislimo o razvoju komunalne, gospodarske i socijalne infrastrukture, a uručenje ugovora koje je priredilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU bit će dodatni zamah za sve vaše aktivnosti – kazao je Plenković.

Dodao je i da je novim Zakonom o financiranju lokalne i područne samouprave većina ovih jedinica prošla jako dobro, izvorni prihodi su im se povećali. Podsjetio je i na nedavnu odluku Vlade kojom je Imotskom otpisano 34 milijuna kuna duga.

KBC Split kroz četiri godine KBC Split dobit će Objedinjeni hitni bolnički prijem

Premijer je prije Zagvozda bio u Solinu gdje su započeti radovi na milijunskom projektu Jadro izvor života, većim dijelom financiranom iz fondova EU te u Divuljama gdje je posjetio Operativno vatrogasno zapovjedništvo i pratio vježbu „Sigurnost 19“ – prijenos slika s terena iz Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

U svom prigodnom obraćanju vatrogascima, HGSS-ovcima, djelatnicima Crvenog križa, Hitne pomoći, Civilne zaštite i drugim žurnim službama, premijer Plenković istaknuo je da se taj sustav dokazao proteklih nekoliko sezona. Posebno je zadovoljstvo izrazio činjenicom da će u mandatu ove Vlade vatrogasna zajednica biti podignuta na razinu središnjeg državnog ureda. Također, dodao je, Vlada proračunskim sredstvima snažno podupire aktivnosti sustava zaštite od požara, a podsjetio je i na suradnju Ministarstva obrane i Ministarstva poljoprivrede u zaštiti hrvatskog dijela Jadrana, koja uključuje i bespilotne letjelice koje će između ostaloga pratiti i situaciju s požarima. 
U vojarni „Knez Trpimir“ premijer Plenković nazočio je pokaznoj vježbi i predstavljanju opreme tehničko-taktičkog zbora.

– Bilo je zaista impresivno vidjeti naše zračne i pomorske snage, kvalitetna vozila koja imaju vatrogasci, potporu vojske, osiguranje policije te zaista visok tehnološki napredak – istaknuo je Plenković.

KBC Split Projekti za budućnost KBC Split u 2017. poslovao bez gubitaka, najavili i nova liječenja

Akcija Kupujmo hrvatsko

Navečer u Splitu premijer Plenković je sudjelovao na svečanosti otvorenja radova na rekonstrukciji objekta bivšeg Omladinskog hostela Spinut u zgradu Inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu, u sklopu provedbe projekta EU „Razvoj inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu“.

Nakon toga visoko izaslanstvo obišlo je radove na gradilištu studentskog doma „Bruno Bušić“, gdje su o projektu više govorili Marijan Bašić i prorektor splitskog Sveučilišta Tomislav Kilić.

Na kraju posjeta predsjednik Vlade podržao je akciju Hrvatske gospodarske komore Kupujmo hrvatsko te obišao štandove partnera akcije.

KBC Split, Odjela pedijatrije Restrikcija u KBC-u Split Na magnet u KBC Split samo jedna skupina bolesnika i djeca