Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Župan brodsko-posavski Danijel Marušić sudjelovao na obilježavanju Dana općine Rešetari

Prepoznati po povlačenju sredstava EU i velikom broju projekata

Foto: BPŽ
Uz svečanu sjednicu, Dan općine Rešetari obilježen je i puštanjem u promet Županijske ceste 4159 Zapolje-Brđani te posvetom novosagrađenog dječjeg vrtića “Čarobni svijet”

Dan općine Rešetari obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj su predstavljeni projekti realizirani u proteklih godinu dana te oni koji će se realizirati u skoroj budućnosti. O njima su govorili predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković i načelnik Zlatko Aga.

U protekloj godini Rešetari su se potvrdili kao jedna od najuspješnijih jedinica lokalne samouprave, pa nisu izostale pohvale načelniku, Općinskom vijeću i djelatnicima općinske uprave na postignutim uspjesima. Čestitke na dobro realiziranim projektima te na onima koji tek dolaze uputili su im brodsko-posavski župan Danijel Marušić, ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška te brojni državni dužnosnici i predstavnici prijateljskih općina.

Uz svečanu sjednicu, Dan općine Rešetari obilježen je i puštanjem u promet Županijske ceste 4159 Zapolje-Brđani te posvetom 
novosagrađenog dječjeg vrtića “Čarobni svijet”, europske priče vrijedne 12 milijuna kuna, koja je sa 7,44 milijuna kuna sufinancirana sredstvima Europske unije iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Općina Rešetari prepoznata je po kvalitetnom  povlačenju europskih sredstava i kontinuiranom podizanju standarda življenja. Uz to je i  jedna je od najuspješnijih općina u Brodsko-posavskoj županiji kad je riječ o broju projekata.

Kod spomen-obilježja u Rešetarima položeni su vijenci i zapaljene svijeće u počast poginulim hrvatskim braniteljima koji su živote dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.