Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

Pri kraju uređenje novog prostora za vatrogasce

Foto: Grad Čazma
U preuređeni prostor bivšeg tehničkog pregleda vatrogasna postrojba preselila se proljetos

Nakon što su krajem prošle godine počeli građevinski radovi na prenamjeni zgrade bivšeg tehničkog pregleda u Čazmi za potrebe čazmanske Javne vatrogasne postrojbe, uskoro se može očekivati kraj ovog pothvata.

U protekle tri godine Vinkovci su postali veliko gradilište Obnavljaju se ceste, nogostupi, grade parkirališta, igrališta i knjižnica, otvorena je obilaznica...

Naime, sljedeći tjedan počinju radovi na izradi vanjske ovojnice tog objekta, čime će obnova biti privedena kraju. Unutrašnjost zgrade sasvim je obnovljena. Srušeni su pojedini pregradni zidovi kako bi se dobio novi raspored prostorija i povećao prostor, sagrađena je čajna kuhinja i prostor za boravak vatrogasaca u dežurstvu, ured za zapovjednika i zamjenika te novi sanitarni čvorovi.

Stara stolarija zamijenjena je plastičnom, uveden je novi sustav grijanja te proveden novi razvod struje i postavljena nova rasvjeta. Obnovljeni su i podovi. Vrijednost tih radova je oko 480.000 kuna i financirani su iz proračuna Grada Čazme, a Javna vatrogasna postrojba preselila se u nove prostore na proljeće ove godine.

Mjesno groblje dobilo je novo ruho, stazu i ograde UZ POTPORU ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Mjesno groblje dobilo je novo ruho, stazu i ograde

Postavljanje fasade vrijedno je oko 75.000 kuna i također će se financirati iz gradskog proračuna. U posljednjih nekoliko godina u obnovu društvenih i vatrogasnih domova na području grada Čazme uloženo je više od tri milijuna kuna. Već nekoliko godina Grad Čazma ulaže u te objekte kojih je, u 36 naselja, više od 20.