Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka 38 pregleda
Program održivog razvoja lokalne zajednice

Prijavljeni projekti za školu Peteranec i Sveti Petar Orehovec

škola
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Projekti obuhvaćaju rekonstrukciju i dogradnju Područne škole Fran Galović Peteranec i rekonstrukciju zgrade Osnovne škole Sveti Petar Orehovec

Na poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2017. godini, Koprivničko-križevačka županija aplicirala je dva projektna prijedloga prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, priopćili su iz Županije.

Prijavljeni projekti obuhvaćaju rekonstrukciju i dogradnju Područne škole Fran Galović Peteranec i rekonstrukciju zgrade Osnovne škole Sveti Petar Orehovec.

Projektom rekonstrukcije i dogradnje Područne škole Fran Galović Peteranec dogradit će se dvije učionice, proširiti blagovaonica i kuhinja, izvesti toplinska ovojnica cjelokupne građevine  kojom će zgrada preći u energetski razred B, a nakon dogradnje škola će organizirati nastavu u jednoj smjeni. Rekonstrukcijom zgrade Osnovne škole Sveti Petar Orehovec sanirat će se dio zgrade koji je zbog postojanja klizišta zatvoren.

Raspoloživa sredstva po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za područje Koprivničko-križevačke županije iznose 4.258.577,41 kuna. Projektni prijedlozi su zadovoljili zahtjeve administrativne provjere te su im dodijeljeni referentni brojevi stoga slijedi postupak vrednovanja.