Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Caritas Požeške biskupije osmislio akciju Adventski kalenDAR

Prikupljat će namirnice za najsiromašnije

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Svakoga je dana predviđeno jedno djelo ili namirnica koju svi slojevi vjernika mogu učiniti ili staviti namirnicu u kutiju ili vrećicu koju su pripremili na početku došašća

U pripremi za ovogodišnje došašće Caritas Požeške biskupije osmislio je karitativnu akciju Adventski kalenDAR. Navedena akcija sastavni je dio Caritasove brige i osjetljivosti za siromašne, izvijestili su iz biskupije. To je posebno izraženo u Mjesecu siromaha, koji je prigodom 4. Svjetskog dana siromaha za cijelu Požešku biskupiju proglasio požeški biskup Antun Škvorčević. Akcijom se želi potaknuti djecu i mlade, obitelji i pojedince da svojim odricanjem i darivanjem, u skladu s vlastitim mogućnostima, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

EU FONDOVI Nezaposleni stekli dodatna znanja i vještine

Adventski kalenDAR prigoda je uključiti obitelji, djecu, mlade i starije u svim župama u aktivnije sudioništvo u karitativnom poslanju te u župama Požeške biskupije potaknuti i ostvariti prikupljanje namirnica koje će pred božićne blagdane volonteri darovati najsiromašnijima. U akciju su uključeni pripravnici za sakrament prve pričesti i svete potvrde, kojima je to sastavni dio katehetske priprave. Jednako tako, u program su uključena i školska djeca posredstvom vjeroučitelja, a na osobit način učenici katoličkih škola. Akcija ujedno ima za cilj izgrađivanje svijesti odgovornosti. Akcija je započela prvom nedjeljom došašća. Svakoga je dana predviđeno jedno djelo ili namirnica koju svi slojevi vjernika mogu učiniti ili staviti namirnicu u kutiju ili vrećicu koju su pripremili na početku došašća.

– Naravno, materijalne prilike nisu kod svih jednake te neki neće moći u cijelosti ostvariti sve ono što je predviđeno programom, no važno je imati na umu da svaki, pa i najmanji dar, može nekome pomoći u ublažavanju posljedica siromaštva, napuštenosti i odbačenosti – poručili su iz Požeške biskupije.

PORUKA GRADONAČELNIKA Čestitka sjajnim playevcima

Od prikupljenih namirnica u župama Požeške biskupije odvojit će se jedan dio (trećina) za potrebe središnjeg biskupijskog Caritasa u Požegi koji je u postupku institucionaliziranja nove sastavnice svoga djelovanja i služenja najsiromašnijima u vidu podjele paketa namirnica najsiromašnijima.