Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
HUMANITARNA AKCIJA ZA DJEČJI DOM VRBINA

Prikupljeno više od 300.000 kuna za obnovu

Foto: Razvojna agencija SIMORA
Fotografije se mogu kupiti do 9. veljače 2021.

Do prošlog tjedna u humanitarnoj akciji „Naša ljubav za njihova srca“ na donacijski žiro račun uplaćeno je 242.563 kune, potpisano je još nekoliko ugovora o donaciji vrijednih 20.000 kuna, a ostvarena je i donacija Ministarstva rada u iznosu od 86 tisuća kuna za obnovu vanjske stolarije na Dječjem domu Vrbina u Sisku. Riječ je o akciji koju je pokrenula Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom.

Suradnja agencija SIMORA i A1 Hrvatska u Poduzetničkom inkubatoru PISMO Najmodernija tehnologija i najbrži internet za daljnji razvoj videoigara u Novskoj

– Dom za djecu Vrbina, naime, zahtijeva obnovu i hitno je potrebno njegovo uređenje. Tamošnjoj je djeci to jedini dom jer drugi nemaju, on je njihovo jedino utočište – istaknuo je ravnatelj Javne ustanove RK – SMŽ Mario Čelan, zadovoljan odazivom i pravnih i fizičkih osoba koje su se uključile u ovu akciju svojim donacijama.

Akcija je pokrenuta početkom studenoga, a nekoliko mjeseci prije toga Park prirode Lonjsko polje ugostio je fotografkinju Ivu Lulić i multimedijskog umjetnika Zdenka Bašića koji su djecu iz Dječjeg doma Vrbina nakratko preobrazili u vile i vilenjake na bajkovitim lokacijama Čigoča, Kratečkog i Mužilovčice. Fotografije su izrađene i stavljene u prodaju, a sav novac ide za obnovu i uređenje zgrade i prostorija Doma.

Priznanje pojedincima i udrugama koje izdvajaju slobodno vrijeme za pomoć drugima Humanitarka Terezija Golubić i Udruga za sindrom Down međimurski najvolonteri u 2020.

– Trenutačno je u domu 26 djece i ostalo je 11 dvokrevetnih soba koje treba urediti – pojašnjavaju organizatori humanitarne aukcije. Fotografije se mogu kupiti do 9. veljače 2021. godine. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 044/544-204 ili na e-mail adresu: donacije@simora.hr.