Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
GOSPODARENJE OTPADOM

Priprema dokumentacije za RCGO Orlovnjak: Cijena 10 milijuna kn

Foto: Osječko-baranjska županija
Ugovor su potpisali čelnici tvrtke Ekos iz Osijeka i Zajednice ponuditelja koju čine tri poduzeća

– Regionalni centar za gospodarenje otpadom Orlovnjak pokrivat će Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju te nekoliko općina iz susjednih županija. Najveći proizvođač otpada je grad Osijek, u kojem je prije nekoliko godina procijenjena količina otpada bila 100.000 prostornih metara godišnje. U međuvremenu je Osijek uveo odvajanje otpada i reciklažu, pa su te količine znatno manje. Zato je ova studija sastavni dio dokumentacije te treba odgovoriti na primarna pitanja koliko otpada uopće ima, koliko će ga biti u kojem razdoblju i koja je najprimjerenija tehnologija – rekao je predsjednik uprave tvrtke Ekos iz Osijeka Ivan Hampovčan nakon potpisivanja ugovora za izradu studijske i projektno-tehničke dokumentacije za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Orlovnjak.

Novi projekti za Slavoniju, Baranju i Srijem u Vukovaru Potpisano 14 vrijednih EU projekata

Dokumentacija je nužna za prijavu projekta u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020". Ugovor su prošlog tjedna potpisali Ivan Hampovčan i član uprave Ekosa Zoran Pandža, a u ime Zajednice ponuditelja Zdravko Mužek, direktor tvrtke Ekonerg Zagreb, direktorica tvrtke IPZ Uniprojekt Terra iz Zagreba Ana-Marija Vrbanek i Vjekoslav Abičić, direktor Hidroinga iz Osijeka.

– Vrijednost ugovora s PDV-om je 10 milijuna kuna, a rok izvršenja je 20 mjeseci. Ugovorene aktivnosti su izrada studije izvedivosti s elaboratom o sastavu, vrstama i količinama otpada sa sortiranjem otpada te analizom troškova i koristi, izrada studije utjecaja na okoliš, kao i idejnog projekta te ishođenje uvjeta i lokacijske dozvole – objasnio je Hampovčan nakon potpisivanja ugovora za važan projekt.