Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
turističko vijeće

Pripreme za život i turizam u posebnim uvjetima

Foto: Grad Šibenik
Pred nama je sada bitka za svakog gosta i, što je još važnije, za svako radno mjesto. Grad Šibenik je među prvima u državi donio niz mjera kojima olakšava poslovanje u novonastaloj situaciji, kazao je gradonačelnik Željko Burić

Priprema sezone u specifičnim uvjetima uzrokovanim pandemijom koronavirusa bila je tema sjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Šibenika. Na sjednici se raspravljalo o dosadašnjem utjecaju pandemije na turizam šibenskog područja, te mjerama i aktivnostima koje će poduzeti TZ Grada Šibenika kako bi ublažio negativne posljedice.

Završeni radovi u Ulici kralja Zvonimira koji su počeli u rujnu 2019. Glavna šibenska prometnica nakon osam mjeseci puštena u promet

Promotivne aktivnosti trenutačno su koncentrirane na društvenim mrežama i usmjerene k domaćem tržištu, odnosno gostima koji imaju kontinuitet dolaska na šibensko područje, izvijestili su iz šibenske uprave i dodali da je glavna tema sjednice bila ponovno otvaranje turističkih i ugostiteljskih objekata u skladu s mjerama i preporukama HZJZ-a. Predstavnici turističkog sektora iskazali su zabrinutost, ali i spremnost na rad u novim uvjetima uz pojačanu suradnju glavnih nositelja turizma šibenskog područja. Trenutačnom situacijom posebno su pogođeni restorani kojima je tržište dodatno ograničeno zabranom kretanja među županijama.

Otočna infrastruktura Za obnovu ambulante na Kapriju 400.000 kuna

Organizacija rada i higijenski standardi u smještajnim objektima također će zahtijevati velike promjene u poslovanju. Unatoč složenosti mjera i izazovima koje njihova primjena donosi, zaključak je da je sigurnost gostiju na prvom mjestu, ističu iz gradske uprave.

– Pred nama je sada bitka za svakog gosta i, što je još važnije, za svako radno mjesto. Grad Šibenik je među prvima u državi donio niz mjera kojima olakšava poslovanje u novonastaloj situaciji – kazao je gradonačelnik Željko Burić.