Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici

Privukli i studenticu iz BiH

Foto: Kristijan Toplak
Župan je obišao laboratorij za elektrotehničke predmete

Prva generacija studenata preddiplomskog stručnog studija elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika, upisana je lani na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Ilustracija GRAD HVAR RASPISAO NATJEČAJ Studentima i učenicima od 800 do 1600 kuna stipendije

Nakon prvotnih 30, ove godine još je 28 studenata upisalo taj smjer, a u jesenskom bi roku trebala biti popunjena i preostala dva slobodna mjesta. Zanimljivo, ove godine je upisana i jedna studentica iz BiH, iz Kreševa.

– Ciljano smo ove godine išli s minipromocijom našeg fakulteta u BiH, i tako smo dobili prvog studenta iz BiH u povijesti fakulteta – kaže dekan Visoke škole Virovitica. Za studente je nabavljena i nova oprema.

– Laboratorij za elektrotehničku grupu predmeta, kapaciteta 16 radnih mjesta, modularan je pa se može prenamijeniti za neke druge predmete, recimo za digitalnu elektroniku – kaže dekan Jukić.

Energetska obnova Novo ruho OŠ Suhopolje i dvorane

– Dobivanjem smjera telekomunikacija i informatika pokazala se orijentacija Visoke škole u Virovitici prema STEM području i IT industriji, a sve to uz punu podršku Virovitičko-podravske županije, ali i svih gradova i općina koji participiraju svojim udjelima kroz financiranje VSMTI-a kroz "virovitički model” – naglasio je župan Igor Andrović.