Izbornik
Naslovnica Gradovi Hvar
GRAD HVAR RASPISAO NATJEČAJ

Studentima i učenicima od 800 do 1600 kuna stipendije

Ilustracija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Prijave, s potrebnom dokumentacijom podnose se Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Hvara u roku od 15 dana od dana objave Natječaja

Grad Hvar raspisao je Natječaj za stipendiranje učenika i  studenata u školskoj/akademskoj godini 2019./2020. Stipendije dodjeljuje grad, a namijenjene su srednjoškolskim učenicima i studentima s područja Grada Hvara koji se školuju izvan mjesta prebivališta.

Poticaj za novoupisane drvodjeljske tehničare Đacima stipendije i udžbenici

Za 2019./2020. školsku/akademsku godinu odobravaju se 2 učeničke i 5 studentskih stipendija u razdoblju od 1. rujna 2019. godine do 30. lipnja 2020. godine. Sukladno članku 12. Pravilnika, gradonačelnik može donijeti Odluku da se jedna Stipendija dodijeli kandidatu koji u natječaju nije prikupio dovoljan broj bodova za dodjelu Stipendije a koji ima izuzetno težak socijalni status.

Visina stipendije za učenike srednjih škola koji se školuju izvan Grada Hvara iznosi 800 kuna mjesečno, a za studente koji se školuju na višim i visokim učilištima 1.000 kuna mjesečno. Za učenika ili studenta iz socijalno ugrožene obitelji, prema posebnoj Odluci gradonačelnika, visina stipendije iznosi 1.600,00 kuna mjesečno.

Prijave, s potrebnom dokumentacijom podnose se Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Hvara u roku od 15 dana od dana objave Natječaja.