Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Poticaj za novoupisane drvodjeljske tehničare

Đacima stipendije i udžbenici

Foto: Kristijan Toplak
U prvi razred za drvodjeljskog tehničara pri Tehničkoj školi Virovitica, nakon dvogodišnje stanke jer nije bilo interesa za upis, upisano je ove jeseni 20 učenika

Novoupisanim drvodjeljskim tehničarima Virovitičko-podravska županija daje mjesečnu stipendiju od 500 kuna kroz deset mjeseci i besplatne udžbenike u vrijednosti 1500 kuna. Naravno, uvjet da dobiju 500 kuna županijske stipendije je da se jave na javni poziv.

smjer drvodjeljski tehničar dizajner Nakon dvije godine 'pauze' Tehničku školu Virovitica pohađat će 20 učenika

U prvi razred za drvodjeljskog tehničara pri Tehničkoj školi Virovitica, nakon dvogodišnje stanke jer nije bilo interesa za upis, upisano je ove jeseni 20 učenika.

– Zahvaljujem se i Virovitičko-podravskoj županiji, nadležnom Ministarstvu, kao i HGK ŽK Virovitica, koji su svi, uz pomoć Tehničke škole, a uz interes naših tvrtki koje se bave drvoprerađivačkom proizvodnjom, pomogli da se, nakon dvogodišnje pauze, upiše 20 učenika u prvi razred za drvodjeljskog tehničara. S obzirom na stipendije i besplatne udžbenike, bio je iznimno velik interes za upis – kaže ravnatelj Ivan Kućan.

Najvažniji razvojni projekt Virovitičko-podravske županije Uskoro počinje gradnja Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici

Od 20 upisanih učenika, 9 su djevojke, a svi su iz osnovne škole došli s "minimalno vrlo dobrim prosjekom". Predstavnici drvoprerađivača najavili su kako će i oni učenicima dati stipendiju, od 500 do 1000 kuna. Cilj je ponajprije da nakon školovanja ti mladi ljudi nastave raditi u Virovitičko-podravskoj županiji, razvijajući ovu iznimno važnu gospodarsku granu.