Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
MEĐIMURSKA ZAKLADA ZA OBRAZOVANJE

Priznanja učenicima osvajačima Oskara znanja

Foto: Međimurska županija
Talentiranim učenicima stigle su čestitke iz Zaklade

Međimurska zaklada za obrazovanje dr. Vinko Žganec nagradila je učenike dobitnike nagrade Oskar znanja. Martin Josip Kocijan, Marijela Drvoderić, Marta Premuš, Karlo Košir i Nera Košak učenici su koji su postigli najbolje rezultate na državnim natjecanjima i olimpijadama protekle školske godine.

Održana posljednja sjednica Skupštine Međimurske županije u ovom sastavu Kreće energetska obnova bolnice, u Svetoj Mariji gradit će se dvorana

Za svoj uspjeh nagrađeni su Oskarom znanja, najvećom i najznačajnijom nagradom u obrazovanju kojom se već 16 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Hrvatskoj. Mentori su im Miljenko Blažeka, Dejan Drabić, Renata Martinec, Dubravka Lajtman Janči, Nenad Martinec i Kristijan Ovčarić.

– Uz kapitalna ulaganja u obrazovanje, dogradnju škola, suvremenu opremu i projekte kojima nastojimo stvoriti najbolje uvjete za naše učenike i djelatnike u obrazovanju, ne smijemo izostaviti ni poticanje i vrednovanje izvrsnosti, entuzijazma i rezultata koje oni ostvaruju – rekao je upravitelj Međimurske zaklade za obrazovanje župan Matija Posavec, koji je s članom Upravnog vijeća i zamjenikom župana Josipom Grivcem zahvalio učenicima i mentorima.

POMOĆ ŽUPANIJE Sufinancira prehranu za 270 osnovnoškolaca

Međimurska zaklada za obrazovanje dr. Vinko Žganec djeluje od 2012. godine, a financira se isključivo donacijama pravnih i fizičkih osoba, jedinica lokalne i područne samouprave te putem humanitarnih akcija, a do sada je preko Zaklade dodijeljeno više od 435.000 kuna za petstotinjak srednjoškolca i studenta.