Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Održana posljednja sjednica Skupštine Međimurske županije u ovom sastavu

Kreće energetska obnova bolnice, u Svetoj Mariji gradit će se dvorana

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Za energetsku obnovu bolnice 2019. godine sklopljen je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Skupština Međimurske županije dala je suglasnost za izvođenje radova na energetskoj obnovi zgrade Županijske bolnice Čakovec, vrijedan 39,6 milijuna kuna. Projekt, za koji je 7. siječnja 2019. sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, sufinancira se iz EU fonda za regionalni razvoj u iznosu od 20 milijuna kuna.

POMOĆ ŽUPANIJE Sufinancira prehranu za 270 osnovnoškolaca

Sklopljen ugovor

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine u ovom sastavu odobren je i novac za izgradnju sportske dvorane pokraj škole u Svetoj Mariji. Dana je, naime, suglasnost za sklapanje ugovora o izvođenju radova prve faze na izgradnji dvorane OŠ Sveta Marija, čija se vrijednost procjenjuje na pet milijuna kuna. Uz ostalo, usvojeno je izvješće o radu Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA koja je u izazovnoj 2020. provodila 15 europskih projekata.

Ukupna vrijednost projekata koje su provodili, pripremali, savjetovali i pratili je oko 483 milijuna kuna. Tehnološko-inovacijski centar Međimurje tijekom prošle godine sudjelovao je u pripremi i provedbi 14 poduzetničkih projekata, među kojima je najvažniji strateški projekt ulaganja u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije, u okviru kojeg je rekonstruirano, opremljeno, uređeno i pušteno u rad potkrovlje zgrade TICM1 i zgrade TICM3 u kojima su inkubirana 34 uspješna poslovna subjekta.

Osigurano financiranje projekta poboljšanja infrastrukture u ribarskoj luci Za ribarsku luku Sustjepan Županijskoj lučkoj upravi dodijeljeno 37,3 mil. kuna

Informaciju o stanju sigurnosti na području Međimurske županije za 2020. godinu dao je zamjenik načelnika Policijske uprave međimurske Vladimir Faber koji je istaknuo da su pokazatelji sigurnosti za proteklu godinu zadovoljavajući, a tome je svakako pridonijelo ograničavanje kretanja ljudi tijekom 2020.

Stiže ekipa za očevid

– Povećana je prisutnost policije povećanjem broja ophodnji i ukidanja rukovodećih radnih mjesta. Ekipa za očevid stiže u Policijsku upravu međimursku od 1. lipnja 2021., čime se dobivaju otkrivački alati u detektiranju kriminalističkih istraživanja – istaknuo je Faber.

OŠ MILANA AMRUŠA Županija kupuje kombi za prijevoz učenika

Na 22 održane sjednice Skupštine Međimurske županije raspravljano se o više od 300 točaka. Kraj mandata obilježen je dovršetkom nekoliko velikih projekata – otvorenjem prvog razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju u Hrvatskoj Metalske jezgre, završetkom projekta „Med dvemi vodami“ i otvorenjem jedinstvenog edukacijsko-istraživačkog centra Matulov grunt, a pri samom kraju je i najveće ulaganje u kulturnu baštinu u Međimurju, revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec i otvorenje muzeja Riznica Međimurja.