Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
OŠ MILANA AMRUŠA

Županija kupuje kombi za prijevoz učenika

Foto: Brodsko-posavska županija
Potpisan je 300 tisuća kuna vrijedan ugovor o sufinanciranju nabave kombi-vozila za potrebe prijevoza učenika ove škole

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić i v.d. pročelnice županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anica Vukašinović posjetili su brodsku OŠ Milana Amruša, koju pohađaju djeca s teškoćama u razvoju. Tom prilikom potpisan je 300 tisuća kuna vrijedan ugovor o sufinanciranju nabavke kombi-vozila za potrebe prijevoza učenika ove škole. U proračunu za 2021. osigurana su sredstva za sufinanciranje izgradnje nove školske zgrade.

Potpisani ugovori za dodjelu sredstava udrugama iz područja vatrogastva Vatrogascima za kupnju vozila i opreme 400 tisuća kuna: Vatru gasi, brata spasi!

– Brodsko-posavska županija kontinuirano skrbi o potrebama učenika s teškoćama, kako u školama kojima je ona osnivač, tako i u OŠ Milana Amruša kojoj je osnivač Grad Slavonski Brod, jer tu školu pohađaju učenici iz cijele županije i potrebe tih učenika su doista velike. Županija će i dalje financijski i u svakom drugom smislu pomagati rad ove škole – rekao je župan Marušić.

Učenici ove škole uključili su se u obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu i simbolično obojili svijet u plavo. Time su željeli posebno naglasiti važnost rane intervencije, pravodobne i timske rehabilitacije, kvalitetnog programa odgoja i obrazovanja te sustavne podrške obiteljima djece s poremećajem iz autističnog spektra.

ZAVRŠEN PROJEKT POVEZIVANJA ČETIRI NASELJA U OPĆINI IVANSKA Otvorena modernizirana prometnica u Samarici

Ravnateljica škole Nataša Čošić istaknula je kako se ovakvim aktivnostima želi naglasiti da osobe s autizmom imaju pravo na samoopredjeljenje, neovisnost i autonomiju, kao i pravo na zdravstvenu i socijalnu skrb, obrazovanje i zaposlenje.