Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Potpisani ugovori za dodjelu sredstava udrugama iz područja vatrogastva

Vatrogascima za kupnju vozila i opreme 400 tisuća kuna: Vatru gasi, brata spasi!

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Potpisani su ugovori s 10 županijskih vatrogasnih društava, a svako od njih dobilo je 40.000 kuna za svoje potrebe

Gotovo 400 tisuća kuna vrijedni su ugovori o dodjeli sredstava za financiranje jednokratnih aktivnosti vatrogasnih udruga koje su od interesa za Brodsko-posavsku županiju.

ZAVRŠEN PROJEKT POVEZIVANJA ČETIRI NASELJA U OPĆINI IVANSKA Otvorena modernizirana prometnica u Samarici

Udvostručen iznos

Financijska sredstva odobrena su temeljem javnoga natječaja objavljenog 10. veljače, a ugovori su na prigodnoj svečanosti u županijskoj vijećnici dodijeljeni dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz Donjih Andrijevaca, Podcrkavlja, Bilog Briga, Slavonskog Šamca, Oriovca, Sikirevaca, Ljupine, Nove Kapele, Magić Male i Godinjaka. Novac će biti izdvojen iz proračuna Brodsko-posavske županije za 2021. na razdjelu Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu.

– Iskreno zahvaljujemo Brodsko-posavskoj županiji, a posebno smo zadovoljni što su sredstva ove godine udvostručena, s 200 na 400 tisuća kuna. Nedvojbeno je da će ova sredstva i materijalno i kadrovski ojačati naša dobrovoljna vatrogasna društva, a kad jačamo materijalno i kadrovski, povećavamo i svoju intervencijsku spremnost, što je u našem slučaju jako bitno – rekao je Milan Šulter, predsjednik DVD-a Donji Andrijevci i Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije.

županija izdvaja 600.000 kuna za premještanje stanice na zemljište pokraj Lepirca Osigurana sredstva za premještanje glavne meteorološke postaje Bjelovar

Šulter je posebno zahvalio županu Marušiću i županijskoj upravi što sufinancira liječničke preglede i police osiguranja od nezgode za sve operativne vatrogasce na području Brodsko-posavske županije, a isto tako i boravak djece u kampu mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani pokraj Pule, koji je lani zbog koronakrize bio prekinut.

Potpisivanju ugovora nazočili su i župan Danijel Marušić, zamjenik župana Stjepan Bošnjaković i privremeni pročelnik Upravnoga odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović.

– Drago mi je što smo potpisali ugovore s 10 vatrogasnih društava i što su sva ta društva dobila po 40 tisuća kuna za kupnju i nabavu vozila i opreme koja im je potrebna. Vatrogastvo je danas jedna od službi u koje se naši građani mogu pouzdati. Vatrogasna društva treba poticati, opremati i osposobljavati jer su ona neizostavan segment našeg društva – istaknuo je župan Danijel Marušić.

Operativno vatrogastvo

Ministar Tomislav Ćorić posjetio Poduzetnički inkubator Klis u povodu sedam godina rada Klis okreće novu stranicu, zatvaraju kamenolome i grade sunčane elektrane i vjetroelektrane

Sa skupa je poručeno kako Brodsko-posavska županija nastoji učiniti sve što je u njezinoj moći da vatrogastvo županije bude operativno, da radi i da ima sve potrebne materijalne uvjete vodeći se pritom poznatim vatrogasnim geslom: Vatru gasi, brata spasi!