Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Osigurano financiranje projekta poboljšanja infrastrukture u ribarskoj luci

Za ribarsku luku Sustjepan Županijskoj lučkoj upravi dodijeljeno 37,3 mil. kuna

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Odluku o dodjeli sredstava ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je ravnatelju Županijske lučke uprave Dubrovnik Željku Dadiću, a uručenju su nazočili i čelnici Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je ravnatelju Županijske lučke uprave Dubrovnik Željku Dadiću odluku o dodjeli sredstava za poboljšanje infrastrukture u ribarskoj luci Sustjepan u iznosu od 37,312.500 kuna u sklopu mjere I.23./I.24 „Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa”.

OŠ MILANA AMRUŠA Županija kupuje kombi za prijevoz učenika

Svečanom uručenju nazočili su župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, ravnateljica JU RRA DUNEA Melanija Milić i pročelnik UO za gospodarstvo i more DNŽ-a Ivo Klaić.

Najveći iznos potpore

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković istaknula je kako je ta potpora od 37 milijuna kuna najveća dodijeljena dosad za takve projekte.

– Od toga se 27 milijuna financira iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, a preostali iznos iz državnog proračuna na pozicijama Ministarstva poljoprivrede. Želim naglasiti da su u sklopu tog programa osigurana 334 milijuna kuna za financiranje ribarske infrastrukture, prije svega luka i iskrcajnih mjesta – rekla je Vučković i dodala kako posljednje studije pokazuju da Hrvati godišnje ne pojedu 8-9 kilograma ribe kao što se prije smatralo, već puno više, oko 20 kilograma.

Potpisani ugovori za dodjelu sredstava udrugama iz područja vatrogastva Vatrogascima za kupnju vozila i opreme 400 tisuća kuna: Vatru gasi, brata spasi!

Župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo što je taj projekt doveden do faze sigurne realizacije jer je ovom odlukom osigurano njegovo financiranje.

– Želim istaknuti i da je ribarska luka Vela Luka u završnoj fazi i da uskoro očekujem odluku o sufinanciranju i za tu luku. Imamo odličnu suradnju s Ministarstvom poljoprivrede, koje osigurava potpore našim poljoprivrednicima, ribarima, školjkarima, vinarima i ruralnom razvoju, što je za nas jako važno – rekao je župan Nikola Dobroslavić te istaknuo kako s Ministarstvom poljoprivrede Županija surađuje na važnom projektu otvaranja premještenog studija agroturizma u dolini Neretve.

Privez za 15 plovila

Ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić zahvalio je na značajnoj potpori.

ZAVRŠEN PROJEKT POVEZIVANJA ČETIRI NASELJA U OPĆINI IVANSKA Otvorena modernizirana prometnica u Samarici

– Na tom smo projektu dugo radili. Bilo je potrebno izmijeniti i prostorno-plansku dokumentaciju, u čemu nam je Grad Dubrovnik izašao ususret. Planira se gradnja 230 metara operativne obale na kojoj će biti privez za 15 ribarskih plovila te interna prometnica do koje će dolaziti kamioni, odnosno hladnjače koje će prihvaćati tu ribu i odvoziti je dalje. U planu je i gradnja objekta koji će se financirati u drugoj fazi – najavio je Dadić.