Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Otvoren natječaj za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije

Priznanja za doprinos razvoju i promicanju županije

storyeditor/2024-04-05/vatrogasci-zgz.jpg
Foto: Zagrebačka županija MEĐU dosadašnjim dobitnicima javnih priznanja Zagrebačke županije bila je i Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

Zagrebačka županija dodijelit će javna priznanja pojedincima i pravnim osobama iz Hrvatske i inozemstva, zaslužnima za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Zagrebačke županije te njezinu promociju u zemlji i svijetu. Natječaj za dodjelu javnih priznanja otvoren je do 15. svibnja 2024. godine.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije mogu podnijeti članovi Županijske skupštine, radna tijela, Župan Zagrebačke županije, građani, udruge građana, poduzeća, vjerske zajednice, kulturne, sportske i druge ustanove.

Predloženi kandidati mogu biti pojedinci ili pravne osobe koji su svojim kontinuiranim i izuzetno važnim gospodarskim, kulturnim, znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i postigli izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unaprjeđenju stanja i razvitka pojedinih djelatnosti te njenoj međunarodnoj promidžbi. Također, budući dobitnik javnog priznanja treba u svojoj sredini uživati ugled uzorna djelatnika i stručnjaka ili biti posebno zaslužan za Zagrebačku županiju i Republiku Hrvatsku u promicanju njezina suvereniteta, samostalnosti i samobitnosti. Kao jedan od kriterija navodi se i ostvaren rezultat u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Zagrebačke županije.

Jedan predlagatelj može predložiti do dva kandidata, a prijedlog za dodjelu javnih priznanja mora sadržavati životopis predloženog kandidata za dodjelu javnog priznanja, odnosno odgovarajuće podatke za pravnu osobu koju se predlaže za dodjelu javnih priznanja uz temeljito obrazloženje razloga predlaganja, odgovarajuću dokumentaciju i podatke o predlagatelju.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj odnosno da predlože kandidate za ovogodišnje dobitnike javnih priznanja do 15. svibnja 2024. godine.

 

storyeditor/2024-04-05/WhatsApp-Image-2024-04-02-at-11_53_41-3.jpeg Moderna i multifunkcionalna urbana cjelina imat će stambeni i sportski dio Bivši OLT postat će jedinstveni sportski inkubator Već u petak, 12. travnja bit će otvoren interpretacijski centar Kuća tambure – slavonska notna bajka Glazbene poslastice Kuća tambure i Gibonni u brodskoj Tvrđavi HGSS Potpisan sporazum Virovitičko-podravski HGSS-ovci će dobiti svoj trajni dom