Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Prodaje se 19 parcela u poduzetničkoj zoni Kapelica

Grad Garešnica
Foto: Grad Garešnica
Pogodnosti koje se nude potencijalnim investitorima su subvencioniranje kupoprodajne cijene zemljišta i oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa

U prodaju idu zemljišta Poduzetničke zone Kapelica, odlučeno je na 14. sjednici Gradskog vijeća Garešnice. Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju zemljišta, smatraju vijećnici, od izuzetne je važnosti za daljnji gospodarski razvoj Garešnice.

U prodaju je time pušteno 19 potpuno komunalno opremljenih parcela na kojima će se moći graditi gospodarski objekti i obavljati poduzetnička djelatnost. Njihove površine kreću se od 829 m2, kolike je površine najmanja parcela, sve do 14.324 četvorna metra kolika je površina najveće. Početna cijena zemljišta iznosi 29 kuna po kvadratu što znači da je početna cijena najmanje parcele 24.041 kunu, a najveće čak 415.396 kuna.

Obilježen Dan policije u Garešnici Pomažu kolege, a uskoro gotovo i spomen-obilježje

Pogodnosti koje se nude potencijalnim investitorima su subvencioniranje kupoprodajne cijene zemljišta i oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa. Jedan od uvjeta za sudjelovanje na natječaju je da investitor nema dugovanja prema državi i Gradu Garešnici te prema svojim zaposlenicima, a ponudi će uz poslovni plan za sljedećih pet godina morati priložiti i podatke o svom financijskom stanju za protekle tri godine.

Parcele će se moći razgledati 23. i 30. listopada od 10 do 14 sati, a pisane se ponude podnose u roku od 30 dana od objave natječaja.