Izbornik
Naslovnica Županije
Zimska služba spremna za uvjete na cestama

Prohodnost na 1457 km cesta održavat će 42 vozila

Cesting je tijekom ove i prošle godine uložio 600.000 eura u nabavu novih strojeva koje će koristiti u ovoj zimskoj sezoni
Foto: OBŽ

U organizaciji Hrvatskih cesta d.o.o. Poslovne jedinice Osijek, Uprave za ceste Osječko-baranjske županije i Cestinga d.o.o. Osijek, u krugu tvrtke Cesting održan je redoviti sastanak svih službi uključenih održavanje cesta u zimskom razdoblju.

Predstavljeni su operativni planovi održavanja javnih cesta u sljedećem razdoblju na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te dijela Virovitičko-podravske županije.

Nakon sastanka upriličena je smotra vozila i strojeva.

– Zimska služba traje od 15. studenoga do 15. ožujka, a tvrtka Cesting je kao i svake godine spremna za nadolazeću sezonu. Održavamo državne, županijske i lokalne prometnice, ukupno 2377 kilometara. Ove godine ćemo imati 68 vozila na raspolaganju, što znači da će jedno vozilo pokrivati 34 kilometra, a to se smatra dobrim standardom. Osigurali smo 3200 tona zaliha soli i još je 900 tona u dolasku. Inače, prosječna godišnja potrošnja soli je između 2000 i 3200 tona, a uz to imamo i 20 tona kalcijeva klorida. Imamo i 10 mjesta pripravnosti u našim nadcestarijama, a organizirali smo i 24-satno dežurstvo – kazao je Dubravko Kučinac, direktor Cestinga. Dodao je da je Cesting tijekom ove i prošle godine uložio 600.000 eura u nabavu novih strojeva koje će koristiti u ovoj zimskoj sezoni.

Za održavanje prohodnosti na ukupno 1457 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta planira se angažirati 28 vozila Cestinga i 14 vozila kooperanta, što su ukupno 42 vozila s kompletnom opremom.

Prijedlozi programa zaprimaju se do 11. prosinca 2023. godine Javni poziv za prijave Županija za svoje sportaše izdvojila gotovo milijun eura Gradska razvojna agencija Slatine održala radionicu za mlade "Projekt za moj Grad" Mladi o projektima i problemima u Slatini Uklanjanje invazivnih biljaka Projekt Ružičaste zloćke Uklanjanje dviju invazivnih stranih vrsta biljaka