Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisačko-moslavačka županija predstavila se najjužnijem dijelu Hrvatske

Proizvodi OPG-ova iz SMŽ-a prodavali se u Dubrovniku

Foto: SMŽ
– Mnogo nam znači prilika da prezentiramo i prodamo proizvode naših OPG-ovaca. Naš kraj je pretrpio teške posljedice potresa,  ali i koronavirusa. Danas je u tijeku obnova i to je nešto što se trenutačno ne vidi, ali puno se radi – kazala je Gordana Begedin, upraviteljica Zajednice proizvođača SMŽ "Pun ceker"

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, predstavila se turistima proizvodima iz svog kraja. Naime, uoči najveće ljetne kulturne manifestacije – Dubrovačkih ljetnih igara, štand s proizvodima nalazi se u samom srcu Grada, ispred palače Sponza. Štand i proizvodi privukli su mnogo znatiželjnika, turista i građana.

Rezultat je to inicijative župana Ivana Celjaka koji je tijekom nedavnog sastanka s gradonačelnikom Dubrovnika Matom 
Frankovićem istaknuo želju za promocijom poljoprivrednih proizvoda proizvođača s područja te županije u srcu sezone.

Veliko srce Dubrovčana

– Dubrovčani su pokazali veliko srce i u vrijeme razornih potresa, a ovo je samo jedan dio suradnje koja se ostvarila u cilju pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji – rekao je župan Celjak.

O inicijativi se oglasio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

– Nakon razornog potresa na području Sisačko-moslavačke županije, kada su brojne obitelji ostale bez svojih domova, a koronakriza dodatno oslabila poslovanje i gospodarstvo, dogovorio sam sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivanom Celjakom konkretan model pomoći stanovnicima potresom pogođenog područja. Slijedom navedenog Grad Dubrovnik omogućio je obrtnicima i poljoprivrednim proizvođačima s područja Sisačko-moslavačke županije prodaju njihovih proizvoda ispred palače 
Sponza početkom srpnja  – istaknuo je dubrovački gradonačelnik pozvavši sve da, kao izraz pomoći i solidarnosti, podrže ovu inicijativu.

Upraviteljica Zajednice proizvođača Sisačko-moslavačke županije “Pun ceker” Gordana Begedin zahvalila je gradonačelniku Frankoviću.

– Mnogo nam znači prilika da prezentiramo i prodamo proizvode naših OPG-ovaca. Naš kraj je pretrpio teške posljedice potresa, 
ali i koronavirusa. Danas je u tijeku obnova i to je nešto što se trenutačno ne vidi, ali puno se radi. Ovdje je niz proizvoda naših proizvođača, od meda, likera, džema, tradicionalnog nakita, licitarskih srca s oznakom naše županije i  Dubrovnika – kazala je Gordana Begedin.

Konkretna pomoć

Proizvode predstavljaju i prodaju upravo zaposlenici “Punog cekera”, a namjera je da se proizvodi s područja županije i ubuduće promoviraju diljem Hrvatske u vrijeme najvažnijih događaja. Naime, ovog su proljeća i na splitskoj rivi cvjećari  s područja Sisačko-moslavačke županije, u organizaciji Udruženja obrtnika Sisak te uz potporu Sisačko-moslavačke županije, prodavali svoje proizvode, a sada nove prilike stižu i u Dubrovniku.

- Ovo je još jedna konkretna pomoć Sisačko-moslavačke županije obrtnicima i poljoprivrednim proizvođačima s njezina područja. U tom smjeru idemo i dalje – zaključio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.