Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA NA OSNOVNOJ ŠKOLI ROVIŠĆE I ŠKOLSKO-SPORTSKOJ DVORANI

Projekt energetske obnove vrijedan 12,9 mil. kuna

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Ravnateljica Blanka Klemić ugovor je potpisala u nazočnosti župana Marka Marušića i načelnika Općine Slavka Prišćana

Blanka Klemić, ravnateljica Osnovne škole Rovišće, potpisala je ugovor s izvođačem radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Rovišće i pripadajuće školsko-sportske dvorane u nazočnosti bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića i načelnika Općine Rovišće Slavka Prišćana, a posao je vrijedan 12,9 milijuna kuna. Tako će se putem europskog projekta energetske obnove povećati toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, zaštita vanjskog zida, zaštita podova prema tlu, zamijenit će se vanjska stolarija, ugraditi novi visokoučinkoviti sustav grijanja, zamijeniti unutarnja rasvjeta i drugi potrebni zahvati. Značit će to novi standard obrazovanja za 350 učenika, ali i za zaposlenike.

Početna konferencija EU projekta Medicinske škole Bjelovar Župan Marušić: Nastavit ćemo i privesti kraju sve dobre projekte

– U Osnovnu školu Rovišće krenuo sam u prvi razred, zbog čega mi je jako drago da sam danas ovdje. Učenicima i djelatnicima omogućit ćemo sigurniji, ljepši i kvalitetniji školski prostor, što će vrlo vjerojatno imati i bolji učinak na učenje i postizanje još boljih rezultata. U djecu i mlade moramo konstantno ulagati, jer bez njih nema budućnosti. Ulaganje u obrazovanje jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije, a Općina Rovišće jedan je od odličnih primjera kako se vodi jedna općina. Brojem i vrijednošću projekata može parirati i nekim manjim gradovima u Hrvatskoj – istaknuo je župan Marušić. Do sada su na području općine Rovišće kompletno energetski obnovljene i opremljene novim namještajem Područne škole u Predavcu i Kraljevcu, u što je uloženo 3 milijuna kuna. Svojih dana u toj školi prisjetio se i načelnik Općine Slavko Priščan rekavši kako su parketi bili isti kao i danas. Određene promjene su se, kaže, dogodile, ali to je za današnji standard obrazovanja nedovoljno.

– Stvaramo nove uvjete življenja, odgoja i obrazovanja, od gradnje vrtića, kulturnog centra do temeljite obnove škole i dvorane. Nadam se da će navedeni segmenti doprinijeti zadržavanju mladih ljudi i obitelji na našem području – zaključio je.