Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Opća bolnica Bjelovar

Projekt nove bolnice uspješno se nastavlja

Gradnja nove Opće bolnice Bjelovar
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Bajs: Bez nove bolnice nema napretka, nema mogućnosti zdravstvene zaštite za 130.000 osiguranika

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Općoj bolnici Bjelovar uspješno su prošla dva europska projekta za dodjelu nepovratnih sredstava za gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar i to na natječajima “Poboljšanje pristupa dnevnoj bolnici i kirurgijama“ i “Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti“ vrijedna 70 milijuna kuna, a nakon odobrenja projekta preko Ministarstva regionalnog razvoja osigurano je još dodatnih gotovo 5 milijuna kuna za navedeni projekt.

Svečano proslavljen Dan Bjelovarsko-bilogorske županije Obilježen dan Bjelovarsko-bilogorske županije Bajs: Drugi po EU projektima, visoka zaposlenost, to je put kojim želimo ići

Sukladno projektu nove zgrade OB Bjelovar predviđena je i izmjena i dopuna tehničke dokumentacije i nadzora, a nakon postupka javne nabave taj dio posla dobile su dvije tvrtke Institut IGH i Capital Ing iz Zagreba. Ukupna vrijednost poslova vezanih za izmjenu i dopunu tehničke dokumentacije i usluga nadzora iznosi 5,685.125,25 kuna, a sredstva su u većem dijelu osigurana projektom iz EU fondova.

Inače, gradnja nove bolnice u Bjelovaru treća je takva investicija u zdravstvu u Hrvatskoj nakon Zaboka i Pule koja će omogućiti podizanje standarda liječenja, ali i bolje uvjete rada za liječničko i medicinsko osoblje. Bolnički objekti građeni su paviljonskim tipom i datiraju iz 18., 19., i 20. stoljeća, a posljednja velika investicija uložena u gradnju nove zgrade u krugu bolnice bila je 1970-ih.

Načelnik Grubišnog polja Zlatko Mađeruh Grubišno Polje Kreće se u rekonstrukciju ceste prema gradskom deponiju

– Bez nove bolnice nema napretka, nema mogućnosti zdravstvene zaštite za 130.000 osiguranika. Moram naglasiti da sada idemo korak prema samoj gradnji. Uvjeren sam da će oni koji su dobili ovaj posao napraviti ga na vrijeme kako bismo najesen mogli raspisati glavni natječaj – zaključio je župan Bajs.

reciklažno dvorište U dvorištu Darkoma Već za tri mjeseca moglo bi se otvoriti reciklažno dvorište u Daruvaru