Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Udruge mladih

Projekt "Svi smo mi kultura" od 800.000 kuna

Mladi predstavili projekt "Svi smo mi kultura"
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Cilj je povezivanje i osposobljavanje organizacija civilnog društva, lokalnih vlasti i važnih dionika u kulturi i umjetnosti na području grada Varaždina u svrhu razvijanja modela sudioničkog upravljanja i razvoja novih kulturnih sadržaja

U Centru za mlade održana je početna konferencija na kojoj je predstavljen projekt "Svi smo mi kultura", vrijedan oko 800.000 kuna. Nositelj je Udruga V.U.K. Osim zapošljavanja jedne osobe na projektu, u planu je i niz edukativnih sadržaja, radionica o upravljanju kulturnim dobrima i sadržajima na održiv i uključiv način i drugo.

Cilj je povezivanje i osposobljavanje organizacija civilnog društva, lokalnih vlasti i važnih dionika u kulturi i umjetnosti na području grada Varaždina u svrhu razvijanja modela sudioničkog upravljanja i razvoja novih kulturnih sadržaja, uz aktivno uključivanje građana u kulturni život lokalne zajednice.

Odluka "glasa naroda" Izabrane najkumice varaždinskog placa

Kako ima više od 10.000 stanovnika, grad Varaždin nije mogao biti nositelj, već samo partner i podrška u projektu, no ulaže 500.000 kuna u podrum, a priprema i još jedan projekt. Partneri su filmsko-kreativni studio VANIMA, udruga Trash, MOP i Grad Varaždin.

Projekt "Svi smo mi kultura" sufinancirala je s 85 posto Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a trajat će 18 mjeseci.

Udruga V.U.K., formalno osnovana 2005. godine s ciljem da mladim Varaždincima osigura prostor i vrijeme za aktivnosti izvan obrazovnih institucija, sudjeluje u projektima vrijednima oko milijun kuna.

Grad je udrugama u ožujku dodijelio prostor u Centru za mlade, u zgradi u Preradovićevoj ulici, uz varaždinsku tržnicu.

Advent u Varaždinu 4Dan grada i "Advent u Varaždinu" slave se uz bogat program 'Mi smo Varaždinci sretni ljudi jer želimo razvijati svoj grad'