Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
rekreacijski centar

Projekt ulaganja 30 milijuna kuna u Platak ponovno pred županijske vijećnike

Platak
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
'Platak je prije nekoliko godina bio u posve raspadnutom stanju, pa smo sporazumom s Općinom Čavle zaustavili propadanje i taj centar postavili na razinu koja mu priliči', rekao je župan Zlatko Komadina

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak da će županijski vijećnici, iako je prije nekoliko dana Županijska skupština usvojila proračun za sljedeću godinu, još jednom razmotriti planirani projekt ulaganja u sportsko-rekreacijski centar na Platku od 30 milijuna kuna.

"Projekt je u interesu svih građana, no, dat ćemo ga na razmatranje jer je pred nama investicijski ciklus od 30 milijuna kuna i želimo još jednom utvrditi  žele li naši vijećnici da novac poreznih obveznika utrošimo u tom pravcu,“ pojasnio je Komadina na konferenciji za novinare.

Najavio je sastanak s predsjednicima stranaka u Županijskoj skupštini, kako bi se odredili o temeljnim odrednicama proračuna. Rekao je da su na prošloj sjednici u predloženim amandmanima bile 'skidane' upravo stavke projekta Platka. "Stoga se pitamo je li određenje naše županije Platak ili Skupština eventualno misli da nije", naglasio je Komadina. 

Odgovarajući na pitanja novinara, Komadina je rekao da je pomak na Platku već napravljen. "Platak je prije nekoliko godina bio u posve raspadnutom stanju, pa smo sporazumom s Općinom Čavle zaustavili propadanje i taj centar postavili na razinu koja mu priliči,“ rekao je i nastavio da sada treba odlučiti o daljnjim ulaganjima.

Istaknuo je da odluka o tome treba biti temeljena na mikroklimatskim istraživanjima, što je učinjeno, te na političkoj odluci hoće će Platak ostati u sadašnjem stanju i čekati snijeg ili će se omogućiti zasnježivanje, za što je potrebno ukupno oko 30 milijuna kuna - za retenciju za vodu, nove cjevovode i topove te izmjenu sustava vuče.

Mi smo za to da idemo u taj projekt, ali nas dvojbe, koje se pojavljuju u političkom smislu i koje su bile iskazane na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, potiču da još jednom damo taj razvojni projekt skupštini na raspravu, zaključio je Komadina.

Pročelnik za regionalni razvoj Ljudevit Krpan naveo je da je Županija izradila složenu dokumentaciju za izgradnju akumulacije i sustava zasnježenja na Platku te da se s Ministarstvom državne imovine rješavaju vlasnička pitanja. Naglasio je da je riječ o projektu koji će osigurati kvalitetniju zimsku sezonu i okosnica je razvoja Platka.