Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku

Promovirana druga generacija studenata sveučilišnog studija energetike u Šibeniku

1/6
Foto: Grad Šibenik
Nakon svečanog polaganja prisege diploma je uručena devetorici sveučilišnih prvostupnika inženjera energetskih tehnologija

Druga generacija inženjera prvostupnika energetskih tehnologija svečano je promovirana na dislociranom preddiplomskom sveučilišnom studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku.

Ministar Pavić na tvrđavi Barone potpisao 17 ugovora vrijednih 100 milijuna kuna Domovi za stare i nemoćne u Šibeniku i Kninu dobili novac za obnovu

Čestitke studentima

Svečanosti su, uz gradonačelnika Željka Burića, nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras, dekani Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof.dr.sc. Dubravko Majetić i prof.dr.sc. Gordan Gledec, prof.dr.sc. Mislav Grgić, bivši dekan FER-a te voditelj studija energetske učinkovitosti prof.dr.sc. Marko Delimar, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

– Iznimno mi je zadovoljstvo čestitati vam na uspješno završenom jednom od najkompleksnijih studija našeg Sveučilišta. Prošle godine promovirali smo prvu generaciju studenata ovog studija, a pred nama je već druga generacija. Vjerujem da ćete biti uspješni što god da odaberete, nastavak studija ili izlazak na tržište rada – poručio je, kako nas izvijestili iz šibenske gradske uprave, rektor prof. dr. sc. Damir Boras.

Foto: Grad Šibenik

– Pridružujem se čestitkama te vam želim mnogo uspjeha u daljnjem životu. Danas smo, poput vaših roditelja, iznimno ponosni budući da je ovo važan događaj i za grad Šibenik jer, uz prošlogodišnju generaciju, sad već imamo 20 sveučilišnih prvostupnika. Drago mi je i što interes za studij energetike ne jenjava te što ga je u tekućoj akademskoj godini upisalo 27 novih studenata – istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Nakon svečanog polaganja prisege, diploma je uručena devetorici sveučilišnih prvostupnika inženjera energetskih tehnologija.

Obljetnica 120. godina Šibenskog pjevačkog društva Kolo

Pohađa 95 studenata

U suradnji s uglednim hrvatskim fakultetima FER-om i FSB-om, prvi sveučilišni studij u Šibeniku – studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, u kratkom je roku stekao popularnost među studentima iz svih krajeva Hrvatske. Ovaj tehnički studij trenutačno pohađa 95 studenata, koji će kroz šest semestara naučiti sve potrebno o nužnosti povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije kako bi bili spremni početi raditi u zanimanjima 21. stoljeća, izvijestili su iz šibenske uprave.