Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Ministar Pavić na tvrđavi Barone potpisao 17 ugovora vrijednih 100 milijuna kuna

Domovi za stare i nemoćne u Šibeniku i Kninu dobili novac za obnovu

Foto: Šibensko-kninska županija
Šibensko-kninski župan Goran Pauk zadovoljan je povučenim novcem, ali i činjenicom da je svaki projekt koji je dosad potpisan i realiziran

– Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić u Šibeniku na tvrđavi Barone potpisao je 17 ugovora ukupne vrijednosti oko 100 milijuna kuna. Među projektima za koje su potpisani ugovori o sufinanciranju su i projekt energetske obnove doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik i Doma za starije i nemoćne osobe Knin – izvijestili su iz Šibensko-kninske županije i dodali da je župan Goran Pauk izrazio zadovoljstvo povučenim novcem kao i činjenicom da je svaki projekt koji je potpisan i realiziran te je najavio i nastavak dobre suradnje s Ministarstvom regionalnog razvoja i ostalim ministarstvima.

Slap Krčić Presušio simbol grada Knina

Teško bez fondova EU

– Ova Vlada osigurala je znatna sredstva za sufinanciranje europskih programa, ali smo isto tako svjesni da je potrebno pronaći nacionalna sredstva za sufinanciranje projekata. Upravo zato Vlada je ušla u poreznu reformu te je dodatnih 2 milijarde kuna dala jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Potpisivanjem ovih ugovora, Šibensko-kninska županija bit će na 1,7 milijardi kuna ugovorenih sredstava preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU – kazao je ministar Pavić.

Potpisan ugovor za gradnju studentskog doma Palacin U novom domu bit će mjesta za 332 studenta

– Ugovor za projekt energetske obnove zgrade „Cvjetni dom“ Šibenik vrijedan 3,8 milijuna kuna s ministrom Pavićem potpisao je ravnatelj Tomislav Ninić, a ugovor za projekt energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe Knin vrijedan 1,6 milijuna kuna potpisala je ravnateljica Ljubica Bagarić. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade „Cvjetni dom“ Šibenik iznosi 9,4 milijuna kuna, a Doma za starije i nemoćne osobe Knin četiri milijuna kuna. Provođenje ovih projekata bilo bi otežano, ako ne i nemoguće, bez fondova Europske unije, a ova nacionalna sredstva u ukupnom iznosu od 5,5 milijuna kuna koja su dodijeljena našim ustanovama dodatni su benefit projektu energetske obnove – navode iz županije.

Obnova i dječjih vrtića

Dodaju da je ministar Pavić potpisao ugovore sa zamjenikom gradonačelnika Šibenika Danijelom Miletom za projekt energetske obnove zgrada dječjih vrtića „Šibenski tići“ i „Građa“, gradonačelnikom Drniša Josipom Begonjom za projekt Razvoj gospodarstva Grada Drniša ulaganjem u poslovnu zonu Drniš i za projekt „Natura Drniš – održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000“.

Svjetski dan oživljavanja Tim Hitne pomoći podučavao građane reanimaciji

U sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Razvoj poduzetništva u gradu Kninu“ sredstvima Europske unije sufinancirano je, kako se navodi, 11 projekata poduzetnika kojima su uručeni ugovori, a to su: Karl Dietz Kijevo za opremu za skeniranje tijela; GEO LOBI za usluge za modernizacija i uvođenje IKT rješenja do povećane konkurentnosti i produktivnosti tvrtke; JAKO Sport za modernizaciju tiska do povećane produktivnosti tvrtke; ugostiteljski obrt Piccolo za modernizaciju ugostiteljske opreme; PODORASI za proizvodnju, promet i usluge za razvoj tvrtke; BRAĆA RAJIĆ obrt za piljenje i obradu drva za unapređenje proizvodnih kapaciteta nabavkom novih strojeva za obradu drvenih trupaca; DILIGITIS MEA za povećanje konkurentnosti nabavom nove opreme za proizvodnju mobilnih i fiksnih protetskih pomagala; Komet Knin za proizvodnju, promet i usluge – od hobija do dodatne usluge; DINARA ISKOP za novi stroj za ljetno održavanje prometne infrastrukture; Božo Comerce za otvaranje pogona za proizvodnju kruha i pekarskih proizvoda i KNINSKO PIVO za proizvodnju Kraljevskog piva.

Studij energetske učinkovitosti u Šibeniku Započela nova akademska godina Na studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora 27 novih studenata