Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Potpisan ugovor za gradnju studentskog doma Palacin

U novom domu bit će mjesta za 332 studenta

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Useljenje u novu zgradu studentskog doma predviđeno je u akademskoj godini 2021./2022., a studenti će dobiti i restoran, učionicu...

Ugovor o izvođenju građevinskih i obrtničkih radova na gradnji Studentskog doma Palacin vrijedan 68,584.392,25 kuna potpisala je dekanica Veleučilišta u Šibeniku mr. sc. Tanja Radić Lakoš s izvođačem radova Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering i d.o.o. iz Splita – istakli su iz Šibensko-kninske županije, te dodali da su uz župana Gorana Pauka i njegove suradnike, svečanom potpisivanju ugovora nazočili ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić, ministar uprave Ivan Malenica, ravnatelj SAFU Tomislav Petric i zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta i Paško Rakić.

Studij energetske učinkovitosti u Šibeniku Započela nova akademska godina Na studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora 27 novih studenata

– Ukupna vrijednost projekta čiji je nositelj Veleučilište u Šibeniku iznosi 85,356go.107,55 kuna, a iznos od 79,680.000 kuna sufinancirala je Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija, a planiran rok izvršenja radova je 18 mjeseci – istakli su iz Županije.

– Čast mi je što sam dio ovog velikog događaja kojim kreće najveći infrastrukturni projekt u visokom obrazovanju na području Šibensko-kninske županije, projekt koji će pridonijeti povećanju kapaciteta i kvalitete smještaja studenata te poboljšanju uvjeta studiranja u gradu Šibeniku – istakao je župan Goran Pauk.

Župan je, kako se navodi, čestitao šibenskom Veleučilištu, Studentskom centru koji je partner na projektu i svima koji su uspješno proveli kandidaturu ovog projekta i osigurali znatna europska sredstva, a izvođačima je poželio što manje zastoja i da posao završe, ako ne prije, onda u zadanom roku kako bi studenti uselili u novu zgradu studentskog doma u akademskoj godini 2021./2022.

Turizam Šibenik se opredijelio za smisleni i planski razvoj

– Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića, na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7863,38 kvadrata sagradit će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta raspoređena u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. Projektom se želi osigurati odgovarajući studentski standard za nedomicilne studente kroz organiziran smještaj s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju, što je jedan od preduvjeta ostvarivanja jednakih prava na obrazovanje svim studentima, bez obzira na njihov socijalni i zdravstveni status. U budućem studentskom domu, kojim će upravljati partner na projektu Studentski centar Šibenik, predviđen je restoran sa 100 sjedećih mjesta, te sadržaj poput novih učionica, knjižnice i infrastrukture namijenjene za kvalitetno provođenje vremena – zaključili su iz Županije.