Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Rebalans proračuna Virovitičko-podravske županije

Proračun veći za 14 milijuna kuna

Foto: Kristijan Toplak
Proračun je uvećan zbog novih projekata, većinom u zdravstvu i školstvu

Izmjenama i dopunama, proračun Virovitičko-podravske županije za 2019. uvećan je za 14 milijuna kuna u odnosu na planirani i sada doseže 513,6 milijuna kuna. Odlučila je tako Županijska skupština.

Veliki projekt u Čađavici Gradit će se regionalna klaonica

– Prošlo nam je dosta projekata energetskih obnova škola i domova zdravlja koji su sada uvršteni u Proračun. Isto tako, uvršteno je i sufinanciranje kamata na stambene kredite liječnika te projekt "Razvoj palijativne skrbi u Virovitičko-podravskoj županiji" koji nam je odobrilo Ministarstvo zdravstva. U proračun smo uvrstili i projektne dokumentacije adaptacije rodilišta u Općoj bolnici Virovitica te energetske obnove cijele bolnice – objasnio je župan Igor Andrović.

"Ubačeni" su i projekti koje je odobrilo Ministarstvo turizma.

– Riječ je o uređenju staza unutar perivoja Dvorca Janković u Suhopolju, a nastavljamo i s projektom Panonske biciklističke staze. Sredstva smo osigurali i za uređenje podova u hali Viroexpo u kojoj se uređuju sportski tereni. Njih će moći koristiti sportski klubovi s područja cijele županije, ali i rekreativci. Ove smo godine povećali broj stipendija za deficitarna zanimanja za srednjoškolce s 28 na 30 – rekao je župan.

Projekt za učenike koji žele više U centrima izvrsnosti 168 đaka