Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Projekt za učenike koji žele više

U centrima izvrsnosti 168 đaka

Foto: Kristijan Toplak
Djeca centre izvrsnosti pohađaju subotom, kada imaju tri školska sata nastave

Ukupno 168 učenika prijavljeno je u centrima izvrsnosti Virovitičko-podravske županije. Uključeno je osam srednjih škola, kojima će se u siječnju pridružiti i učenici šest osnovnih škola. Đake najviše zanimaju nove tehnologije te informatika s robotikom.

dom zdravlja Novi uređaj Bolji uvjeti za intezivno liječenje

– Osim matematike, kemije, fizike, informatike s robotikom, uz veliko zalaganje župana Igora Androvića dobili smo i centre izvrsnosti iz povijesti i medijske pismenosti te Centar izvrsnosti novih tehnologija u Slatini. Dakle, Gimnazija Petra Preradovića ima šest centara izvrsnosti, a još je jedan u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini – rekao je ravnatelj Gimnazije Petra Preradovića Kristijan Gostimir.

– Ulaganje u obrazovanje je i ulaganje u gospodarstvo, a prioritet nam je i stvaranje uvjeta za kvalitetno školovanje. Centar izvrsnosti namijenjen je u prvom redu učenicima koji žele više, a to je zapravo nastavak rada STEM područja i naših prijašnjih projekata. Jedan od njih je bio i projekt Budi STEMpatičan, koji je proglašen jednim od najboljih projekata EU – napomenuo je Andrović.

Viroexpo Međunarodni sajam Već stižu prijave za Viroexpo 2020. u ožujku

Djeca centre izvrsnosti pohađaju subotom, kada imaju tri školska sata nastave, a kući odlaze organizirano, autobusima. Projekt financira Županija.