Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Gotovi radovi uoči blagdana Svih svetih

Proširili groblje i uredili parkirališna mjesta

Foto: Grad Sveta Nedjelja
Zatekli smo groblje u žalosnom stanju. Sigurno se više od 15 godina nitko nije brinuo o njemu – kaže direktor Svenkoma

Samo je nekoliko dana preostalo do blagdana Svih svetih i Dušnog dana, poznatog kao Dan mrtvih. Blagdani su to kad obitelji obilaze gradska groblja, prisjete se svojih najmilijih i odaju im počast svijećom ili buketom.

Stoga je prigodno da je upravo sad, uoči tih dana, svetonedeljsko gradsko komunalno poduzeće Svenkom d.o.o. završilo je s pripremama za uređenje groblja i njegova okoliša. Od preuzimanja upravljanja nad grobljem, znatna sredstva uložena su u rekonstrukciju starog dijela groblja, a znatna su ulaganja i na novom dijelu svetonedeljskog groblja, kako bi posljednje počivalište pokojnika bilo ljepše.

Uređenje groblja Ivanec Započeli 1,1 mil. kuna vrijedni radovi na uređenju gradskih groblja

Ulaganja se odnose na proširenje groblja, povećanje broja ukopnih mjesta, uređenje staza, postavljanje LED javne rasvjete, kao i rekonstrukciju parkirališnih mjesta. Novo parkiralište sada ima 89 parkirnih mjesta te će pomoći u rasterećenju prometa i parkirališnog prostora u centru grada s obzirom na to da će velik broj građana obići počivališta svojih najmilijih pokojnika povodom ove svetkovine.

– Na ovim uređenjima radimo kontinuirano otkako nas je Grad osnovao prije nekoliko godina. Zatekli smo groblje u zaista žalosnom stanju. Sigurno se više od 15 godina nitko nije brinuo o njemu – objašnjava direktor poduzeća Dalibor Jakopec i navodi da je uložen veliki trud i vrijeme u to da danas cijelo groblje, i stari i novi dio, osvane u izvanrednom stanju.

– Rekao bih da smo mi u samo 3 godine učinili ono za što bi možda trebalo više od 20 godina i ponosan sam na to – komentira Jakopec. Tijekom ljetnih mjeseci također se mislilo na preminule, pa su tako uređeni postolje i raspelo na mjestu obilježavanja i odavanja počasti poginulim braniteljima Grada Svete Nedelje.

Grad Zadar Zadar Potpisan ugovor o darovanju nekretnine za izgradnju novog gradskog groblja