Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
BLAGDAN SV. FLORIJANA U KUTINI

Proslava vatrogasaca uz novo navalno i kombi-vozilo

Kutina
Foto: Grad Kutina
U Vatrogasnoj zajednici aktivno je oko dvije tisuće vatrogasaca, članova dvije profesionalne vatrogasne postrojbe i 21 DVD-a, rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Kutine Slavko Špičak istaknuvši zadovoljstvo opremljenošću DVD-a i operativnom sposobnošću kutinskih vatrogasaca

Dan hrvatskog vatrogastva i blagdan sv. Florijana, sveca zaštitnika vatrogasca, u Kutini je obilježen mimohodom Vatrogasne zajednice Grada Kutine. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić vatrogaskinjama i vatrogascima čestitao je blagdan i u ime građana zahvalio im za osjećaj sigurnosti te na humanitarnom radu i doprinosu društvenom životu grada. Gradonačelnik je dodao kako je Grad u proteklom razdoblju dosta uložio u obnavljane opreme i domova, ali je sve usporeno zbog pandemije.

Kutina Projekti Hrvatskih cesta u Kutini Most na Kutinici gotov do 22. svibnja, obilaznica je projekt za budućnost

U Vatrogasnoj zajednici aktivno je oko dvije tisuće vatrogasaca, članova dvije profesionalne vatrogasne postrojbe i 21 DVD-a, rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Kutine Slavko Špičak istaknuvši zadovoljstvo opremljenošću DVD-a i operativnom sposobnošću kutinskih vatrogasaca. – Oprema i tehnika kojom sada raspolažemo zadovoljava naše potrebe. Mi stalno težimo novoj i suvremenoj opreme i to nabavljamo u kontinuitetu. U protekle četiri godine nabavili smo 19 kombi-vozila i imamo respektabilan vozni park – rekao je Špičak. Kutinski su vatrogasci, svečano postrojeni na Trgu dr. Franje Tuđmana, poručili građanima da na njihovu pomoć uvijek mogu računati. Uz blagdan, u Vatrogasnoj zajednici Grada Kutine dobili su novo navalno vozilo vrijednosti 2 milijuna kuna te novi kombi vrijednosti 150.000 kuna.