Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Projekti Hrvatskih cesta u Kutini

Most na Kutinici gotov do 22. svibnja, obilaznica je projekt za budućnost

Kutina
Foto: Grad Kutina
Kutinska obilaznica omogućila bi da gusti kamionski i tranzitni promet zaobiđe središte Kutine

Sanacija mosta iznad Kutinice u središtu Kutine, na frekventnom križanju državne ceste D-45, bit će završena do 22. svibnja, najavljeno je to na konferenciji za novinare i tijekom obilaska radova rekonstrukcije mosta. Goran Puž, predstojnik Ureda Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. rekao je kako Hrvatske ceste nastoje udovoljiti potrebama svih građana u Hrvatskoj te se kod ovakvih rekonstrukcija obavezno ograđuju pješačke i biciklističke staze kako bi se pješaci i biciklisti odvojili od prometa vozila.

Suradnja s tvrtkama Huawei i Odašiljači i veze Potpisivanje dvaju ugovora korak naprijed u razvoju prve pametne poslovne zone u RH

Obilazeći radove na mostu, gradonačelnik Kutine i predstavnici Hrvatskih cesta izrazili su zadovoljstvo dosad obavljenim radovima te njihovim napretkom zaključivši kako se završetak rekonstrukcije očekuje za 10-15 dana. Pri tome su zahvalili svim sudionicima u prometu na dosad iskazanom strpljenju i oprezu te su ih pozvali da i dalje budu oprezni pri prometovanju u zoni radova na križanju i mostu. Također je bilo riječi i o obilaznici grada Kutine koja je, rečeno je, strateški cilj Grada Kutine, a vrlo je važna i za aktiviranje gospodarskog potencijala Industrijsko logističke zone.

SURADNJA KUTINE I HRVATSKIH VODA Za akumulaciju Polojac gotovo 60 milijuna kuna

– Prije četiri godine napravljeno je 1200 metara buduće obilaznice, a Hrvatske ceste odgovorile su na inicijativu Grada Kutine te je izrađena prometna studija cjelovite obilaznice – rekao je Goran Puž predstavljajući idejno rješenje istočne obilaznice Grada Kutine s četiri koridora kojima bi prolazio gusti kamionski i tranzitni promet i tako zaobišao središte Kutine. – To je vrlo dug proces. Prijedlog rješenja mora biti upućen na javnu raspravu i bit će dobra osnova za izmjenu postojeće prostorno planske dokumentacija koja prikazuje stanje od prije 20-30 godina. Stanje se promijenilo pa se treba mijenjati i prostorno-planska dokumentacija – rekao je Puž. Izgradnjom prvih 1200 m buduće obilaznice omogućen je pristup Industrijsko-logističkoj zoni. – Sada Grad Kutina može pristupiti projektiranju komunalne infrastrukture na 74 ha buduće poslovne zone, koja će biti nositelj gospodarskog razvoja Kutine – dodao je gradonačelnik Zlatko Babić. Plan je u nekom sljedećem razdoblju izgraditi 8 km buduće istočne obilaznice Kutine, a cjelovita obilaznica je projekt za budućnost.