Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 129 pregleda
Županijska skupština

Prijava šteta od požara do 1. listopada, županija će sve nadoknaditi

Sjednica Županijska skupština
1/7
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
O koncesijama će u budućnosti odlučivati Povjerenstvo koje bi trebalo imati sedam članova od kojih je jedan promjenjiv i dolazi iz jedinice lokalne samouprave na čijem se području dodjeljuje koncesija

Prva radna sjednica Skupštine Splitsko-dalmatinske županije započela je uz prosvjed članova nevladinih udruga koje su se protivile najavljenom usvajanju pravilnika o gospodarskom korištenju ili gradnji građevina i posebnoj upotrebi pomorskog dobra. Smatraju kako se pravilnik, koji će se primjenjivati od sezone 2018. godine, donosi na brzinu i traže sudjelovanje javnosti i lokalnih zajednica u donošenju odluka vezanih za koncesiju te javnu raspravu..

Vijećnička pitanja najvećim su djelom bila usmjerena na nedavni veliki požar. Župan Blaženko Boban rekao je kako Splitsko-dalmatinska županija za vatrogastvo izdvaja dva i pol puta više od zakonom propisanog, međutim u zadnjih 15-ak dana izbilo je 55 požara i pretrpljene su značajne materijalne štete. Pozvao je građane da do 1. listopada prijave štetu koju su pretrpjeli i ustvrdio kako će im biti u cijelosti nadoknađena.

Splitsko-dalmatinska županija financirat će udžbenike za sve učenike prvih razreda osnovnih škola na području Županije. Onim jedinicama lokalne uprave i samouprave koje su financirali kupnju udžbenika, kao i roditeljima koji su ih već kupili, novac će se refundirati.