Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Nova školska godina u Zagrebačkoj županiji

'Prsten potpore' za 39 osnovnih i srednjih škola

U Zagrebačkoj županiji u klupe su sjela 2682 prvašića
Foto: Zagrebačka županija
Projekt "Prsten potpore" u Zagrebačkoj županiji provodi se devetu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika u nastavi sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima

Prošlog tjedna započela je nova školska godina, a u školske klupe na području Zagrebačke županije sjelo je više od 29 tisuća učenika, i to 23.063 osnovnoškolca i 6236 srednjoškolaca. Prvi put u školu kreću 2682 prvašića, što je identičan broj kao i prošle godine.

Tijekom ljetnih praznika, Zagrebačka županija je putem javnog poziva tražila 196 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika za rad u 39 osnovnih i srednjih škola, u sklopu projekta Prsten potpore VI. Trenutačno je zaposleno 137 osposobljenih pomoćnika nakon prvog javnog poziva. Škole su krenule s dodatnim natječajima za zapošljavanje, a do tada će se pobrinuti da svako dijete dobije podršku.

Inače, projekt "Prsten potpore" u Zagrebačkoj županiji provodi se devetu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika u nastavi sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvannastavnim aktivnostima, te da se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.

Zbog olujnog vremena koje je oštetilo OŠ Đure Deželića u Ivanić-Gradu do sanacije školske zgrade 400 učenika nastavu će pohađati na 4 lokacije. Tako će učenici nižih razreda nastavu imati u učionicama Pučkog otvorenog učilišta te prostorijama učeničkog doma, dok će učenici predmetne nastave biti u OŠ Stjepana Basaričeka i OŠ Braće Radića u Kloštar Ivaniću. Zagrebačka županija osigurala je prijevoz učenika do tih škola, a osigurala je i sredstva za sanaciju škole, koja će koštati oko 800.000 eura.

Domu zdravlja Zagrebačke županije dodijeljeno 10,556.884,50 eura za 63 specijalizacije, Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije 643.000,00 eura te Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije 416.942,56 eura zagrebačka županija Za 70 specijalizacija u Zagrebačkoj županiji 11,6 milijuna eura PROJEKT približava način funkcioniranja Distributivnog centra za voće i povrće Zagrebačke županije Utrka za nagradu European Enterprise Promotion Awards za 2023. Nacionalni kandidat u kategoriji Podupiranje održive tranzicije EEPA NAGRADA Projekt Zagrebačke županije kandidat za dodjelu „Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2023.“