Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Veselje u “Vrapčiću” u Šenkovcu

Prvi ekovrtić bez liste čekanja

1/10
Foto: Međimurska županija
Vrpcu je na svečanom otvorenju prerezala Korina Zemljić

Oko 300 četvornih metara ima novotvoreni dograđeni dio dječjeg vrtića “Vrapčić” u Šenkovcu. Vrijednost investicije je tri milijuna kn. Prvi je to ekovrtić u kojemu nema liste čekanja, sudionik Erasmus i eTwinning projekta mobilnosti, jedan od partnera na projektu "Svi u vrtić" i prvi vrtić s magistrama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Međimurskoj županiji. U vrtić su upisana 123 mališana u šest grupa o kojima skrbi 15 djelatnika.

Grad Karlovac ove godine u projekte za školstvo ulaže više od četiri milijuna kuna Đaci dobivaju udžbenike i pribor, OŠ Braća Seljan imat će jednu smjenu

– Svakodnevno se trudimo našim mališanima kroz različite radionice i druženja pružiti nezaboravno djetinjstvo. Naš vrtić, zahvaljujući ovoj dogradnji uz pomoć Općine Šenkovec i Međimurske županije, jedini je vrtić u kojem nema liste čekanja – kaže ravnateljica Melita Pergar.

Uz lanjsku energetsku obnovu škole i dogradnju vrtića, Općina Šenkovec svake godine završava po jedan kapitalni projekt i nalazi se na 7. stupnju indeksa razvijenosti pa se ne može natjecati za projekte financirane iz fondova EU. Projekt dogradnje vrtića koji je realiziran uz pomoć Županije dodatni je poticaj i pohvala za rad, ali i ulaganje u budućnost općine, kaže načelnik Saša Horvat.

– Ovo je jedan od 12 vrtića koje ćemo u idućim mjesecima otvoriti – najavljuje međimurski župan Matija Posavec.

Sportski uspjesi Zlato za Luciju i Aidu, osvojene i dvije bronce