Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

Putem projekta “Zaželi – Uključi se! II” zaposlit će se 17 žena

Foto: Grad Čazma
Predviđeno trajanje novog projekta je godinu dana, a obuhvatit će 102 korisnika

Odobren je projekt Zaželi – Uključi se! II, na koji se Grad Čazma prijavio u okviru poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ Vrijedan je 1,540.300,10 kuna i u stopostotnom je financiranju Europskog socijalnog fonda.

ZAPOŠLJAVANJE ŽENA Završen projekt Ruka podrške

Nositelj projekta je Grad Čazma, a partneri su ponovno Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Čazma te Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Čazma. Planirano je zapošljavanje 17 žena, pripadnica ranjivih skupina jer je cilj, kao i u prvom projektu Zaželi – Uključi se!, koji je završio prije nekoliko mjeseci, povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja s ruralnog područja.

Također, kao i prije, projekt je usmjeren na povećanje kvalitete života i socijalnu uključenost starijih i osoba u nepovoljnom položaju. Projekt Zaželi II obuhvaćat će 102 krajnja korisnika i trajat će godinu dana.

ČAZMA Pri kraju uređenje novog prostora za vatrogasce

– U prve dvije godine projekta smo, prije svega, omogućili posao za petnaest žena. Što je možda i važnije, program je obuhvatio puno korisnika. Na obostrano zadovoljstvo korisnika i zaposlenika, vjerujem da je misija dobro odrađena te s velikim zadovoljstvom pozdravljam nastavak ovog uspješnog programa – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.