Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Natjecanje u Kupinečkom kraljevcu

Radivoj Rekić i Zoran Piskač najbolji su hrvatski orači

Državno natjecanje o oranju
1/10
Natjecalo se 30 orača - 15 u kategoriji plugova ravnjaka i 15 u kategoriji plugova premetnjaka, dok je u oranju konjima nastupilo je šest natjecatelja

Radivoj Rekić iz Virovitičko-podravske i Zoran Piskač iz Bjelovarsko-bilogorske županije najboji su hrvatski orači, Rekić je pobjednik u kategoriji pluga ravnjaka, a Piskač u kategoriji pluga premetnjaka, Josip Dorić iz Brodsko-posavske županije najbolji je orač konjima.

 U Kupinečkom Kraljevcu u subotu je održano 15. natjecanje u oranju i 6. natjecanje u oranju konjima, natjecalo se 30 orača - 15 u kategoriji plugova ravnjaka i 15 u kategoriji plugova premetnjaka, dok je u oranju konjima nastupilo je šest natjecatelja. 

Natjecanje su organizirali Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Grad Zagreb, Savjetodavna služba i Udruga orača Grada Zagreba, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Ministarstva poljoprivrede, priopćila je HUONO.
 Natjecanja u oranju održavaju se kako bi se očuvala i unaprijedila vještina oranja, razvila i primijenila nova tehnička dostignuća u poljoprivrednoj proizvodnji te razmijenila iskustava između poljoprivrednika. 
 Natjecanja su svečano otvorili izaslanik predsjednika Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.