Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Sve traženiji radnici u informatičkom sektoru

Radna mjesta za 50 inženjera, Tehnološki park će se širiti

Tehnološki park u Varaždinu
1/3
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
U dogradnju će se uložiti 16,5 milijuna kuna dobivenih iz fondova

Pedesetak inženjera moglo bi dobiti posao u rastućem IT sektoru. Gradonačelnik Ivan Čehok primio je u Gradskoj vijećnici predstavnike tvrtke Upchain Luku Šmica i Johna Laslavica, Kanađanina hrvatskog porijekla koji u Varaždinu osniva razvojni centar.

Riječ je, kako kažu u Gradu, o informatičkoj tvrtki koja ima vrlo velike i ambiciozne planove razvoja i ulaganja u Varaždinu, o čemu su i upoznali gradske čelnike. Tvrtka Upchain, čije je sjedište u Kanadi, ima svoje urede u Tehnološkom parku u Varaždinu, zapošljava četrdesetak programera i najavljuje daljnja zapošljavanja i razvoj.

gradonačelnik Ivan Čehok Varaždin izglasao dosad najveći proračun Ulagat će se u ceste, škole, dječja igrališta...

Pogodnosti u inkubatoru

– Tvrtka će u Varaždinu uspostaviti stožer koji će biti nadležan za njeno poslovanje u cijeloj Europi, za što planira zapošljavanje još pedesetak inženjera. Zbog toga je zainteresirana za najam odgovarajućeg poslovnog prostora ili kupnju zemljišta na kojem bi mogla dalje razvijati svoje proizvode i realizirati ambiciozne planove – ističu u Gradu.

Tehnološki park Varaždin je, uz ostalo, i osnovan radi potpore inovativnim tehnološkim start-up poduzećima, poboljšanje transfera znanja s učilišta i razvojnih centara u gospodarstvo, umrežavanje poduzeća, obrazovnih institucija, razvojnih agencija i pojedinaca. Stanari inkubatora dobivaju razne pogodnosti, od sufinanciranja najma prostora do konzultantskih usluga.

Danas je tamo četrdesetak tvrtki s više od 200 zaposlenih. Gradonačelnik Čehok je naglasio da je tvrtka Upchain idealan primjer onog što on nastoji postići uključivanjem Varaždina u svjetske trendove i u kojem smjeru želi razvijati grad.

Foto: Grad Varaždin

– Tvrtka Upchain će zahvaljujući ulaganju iz Kanade u Varaždinu zaposliti mlade programere i razvijati proizvod. Grad Varaždin će uvijek biti partner koji će pružati podršku i biti na usluzi takvim investitorima. Nama je zapošljavanje pedesetak novih inženjera informatičara od velikog interesa jer zapošljavanje u takvoj uglednoj firmi je jedini način kako da spriječimo njihov odlazak u inozemstvo – istaknuo je i predložio sastanak s predstavnicima Fakulteta organizacije i informatike te Sveučilišta Sjever.

Završetak radova do 2020.

U desetak godina, koliko Grad kao osnivač podupire Tehnološki park, u tvrtkama koje su se tamo nastanile radilo je više od 700 mladih inženjera. U planu je dogradnja Tehnološkog parka, za što je dobiveno 16,5 milijuna kuna od fondova. Oko 10 milijuna kuna uložit će se u radove, oko tri milijuna na opremanje, a ostatak na operativu.

Radovi bi trebali početi u prvom tromjesečju iduće godine, a završiti u srpnju 2020. Već postoji nekoliko tvrtki zaintereseiranih za useljenje. Proširenjem će se dobiti uvjeti i za dolazak većih tvrtki.

Advent u Varaždinu 4Dan grada i "Advent u Varaždinu" slave se uz bogat program 'Mi smo Varaždinci sretni ljudi jer želimo razvijati svoj grad'