Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisak

Radovi na Gradskom stadionu

1/17
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Na terenu su završeni radovi uklanjanja rubnjaka i postojeće staze te potrebni iskopi za buduća zaletišta, a trenutačno se izvode radovi na iskopima za drenažu i odvodnju

Sisački atletičari uskoro će dobiti puno bolje uvjete za bavljenje sportom. Naime, u tijeku su 3,3 milijuna kuna vrijedni radovi na rekonstrukciji atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku. 

TRI DESETLJEĆA STARA Rado viđen prizor: Pogledajte ovu vrevu na sisačkoj tržnici

Na terenu su završeni radovi uklanjanja rubnjaka i postojeće staze te potrebni iskopi za buduća zaletišta, a trenutačno se izvode radovi na iskopima za drenažu i odvodnju.

– Nakon dugo, dugo godina rekreativci, sportaši i zaljubljenici u atletiku napokon su dočekali dan kad su započeli radovi na obnovi atletske staze. Stazu ćemo u potpunosti obnoviti i modernizirati tako da će imati kompletno sva borilišta koja treba imati za sve atletske kategorije – rekla je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Radi ispunjavanja uvjeta za dobivanje IAAF certifikata uklonit će se dio zaštitne ograde i tribina. Asfalterski radovi predviđaju se za prosinac, a završna podloga staze čim se ispune vremenski uvjeti za postavljanje.

uoči noći vještica U Gradskom muzeju u Sisku održana radionica kiparenja bundeva

Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon njegove realizacije, rečeno je, nova staza upotrebljavat će se za treninge i natjecanja na razini gradskih, županijskih i državnih natjecanja, ali i zahtjevnih uvjeta za međunarodna natjecanja do razine europskih prvenstava za seniore i seniorke.

- Nakon više od sto godina postojanja atletike u Sisku i brojnih uspjeha atletičara, veseli nas što ćemo konačno imati certificiranu međunarodnu stazu kako bi sportaši postizali još bolje rezultate. U proteklih nekoliko godina proširili smo naše programe od sudjelovanja na službenim državnim prvenstvima i rekreacijskim natjecanjima pa sve do organizacije prvog izdanja Sisačkog polumaratona na kojem je sudjelovalo više od 300 natjecatelja – rekao je ravnatelj ŠRC-a i predsjednik Atletskog kluba Sisak Josip Mrgan.

"Sve o filmu" U Sisku otvorena 5. Međunarodna izložba karikatura

Na rekonstruiranom objektu svoje programe realizirat će Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupine koje obavljaju aktivnosti iz područja atletskog sporta. Dio troška, 630.000 kuna, sufinancira  Središnji državni ured za šport.