Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
"Sve o filmu"

U Sisku otvorena 5. Međunarodna izložba karikatura

1/10
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
U pet godina na sisačku je izložbu pristigao 7951 rad autora iz 91 zemlje, što  govori o zanimanju karikaturista za sudjelovanjem na sisačkoj izložbi

Na petoj Međunarodnoj izložbi karikatura MIKS 2019., koja je otvorena u sisačkoj Gradskoj galeriji Striegl izloženo je stotinjak radova na temu "Sve o filmu". 

Sisak Počeo Festival Željezara 2019.

Na izložbi je predstavljeno stotinjak najboljih radova od ukupno 1881 prispjelih. Izložba predstavlja jednu od važnijih međunarodnih manifestacija karikature. Ovogodišnja je tema "Sve o filmu". Organizator i predsjednik žirija Nenad Ostojić, rekao je da je, bez obzira na skromna sredstva, izložba zadržala renome.

- Nažalost, članovi međunarodnog žirija ove godine nisu mogli doći u Sisak, ali su savjesno obavili svoj posao - rekao je.

Prva je nagrada pripala Marcu de Angerlisu iz Italije, druga Keyvanu Varesiju iz Irana, a treća Andreju Popovu iz Rusije. Dodijeljeno je i šest posebnih priznanja. 

Kako je na otvorenju rekao Ostojić, u pet godina na sisačku je izložbu pristigao 7951 rad autora iz 91 zemlje, što  govori o zanimanju karikaturista za sudjelovanjem na sisačkoj izložbi.

VIKTOROVAC Sisačko Gradsko groblje postalo je članom Udruženja značajnih groblja u Europi

Prilikom odabira teme, dodao je, organizatori nastoje odabrati temu koja nije zastupljena na drugim svjetskim izložbama, kako bi u Sisak stigli originalni i jedinstveni radovi, a ne kopije. Kao posebnost, napomenuo je da je oko 300 radova pristiglo iz Irana, koji postupno postaje svjetska velesila u karikaturi.

Izložba 5. MIKS 2019. je otvorena do 5. studenoga.