Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisak

Počeo Festival Željezara 2019.

1/3
Foto: Gradska galerija Striegl
Festival je otvoren u Gradskoj galeriji Striegl uz performans Pine Ivančića nakon čega se mogla razgledati izložba s ovogodišnjeg 3. Festivala Grafoskopa na kojem su radovi Vane Gaćine, Filipa Borellija i Marijana Crtalića

U Sisku do subote traje 6. Festival Željezara koji je započeo cjelodnevnim urbanim intervencijama i performansima na raznim lokacijama u prostorima naselja Caprag i samog centra grada Siska. Predstavili su se mlađi umjetnici Matej Knežević, Frane Rogić i Bojan Koštić kao i već nešto duže poznati i priznati umjetnici Marijan Molnar i Pino Ivančić.

VIKTOROVAC Sisačko Gradsko groblje postalo je članom Udruženja značajnih groblja u Europi

Festival je otvoren u Gradskoj galeriji Striegl uz performans Pine Ivančića nakon čega se mogla razgledati izložba s ovogodišnjeg 3. Festivala Grafoskopa na kojem su radovi Vane Gaćine, Filipa Borellija i Marijana Crtalića.

U srijedu, 30. listopada u galeriji Striegl s početkom u 19 sati svoj performans izvest će umjetnica Vesna Mačković koja će, uz projekciju novog video rada, predstaviti i svoj ovogodišnji projekt s kojim je putovala po svijetu te će predstaviti i aktivnosti svoje udruge Arktik. Također će biti i prikazan najnoviji film Danijela Pavlića koji je ovih dana osvojio nagradu na filmskom festivalu u Tuzli. Danijel će održati i popratno predavanje o svome radu. U sklopu događanja, performans će izvesti i organizator Festivala Željezara - Marijan Crtalić.

U četvrtak, 31. listopada u galeriji Striegl u 19 sati pjesnikinja Sanja Baković održat će prezentaciju i čitanje poezije skupine autorica G-rupa (Selma Sarajlić Kanazir, Ana Martina Bakić, Sanja Baković, Suzana Kos, Natalija Mihelin, Ives Buljan). Sanja je, inače, organizatorica, u zagrebačkim pjesničkim krugovima, popularnog događanja „Odvalimo se poezijom“.

„Društvo Doro“. Deset žena pronašlo posao u projektu "Ispunjena želja"

U subotu, 2. studenoga u galeriji Striegl u 18 sati zaključno predavanje o radionicama u parku skulptura Željezare Sisak održat će prodekanica za umjetnost, znanost, međunarodnu suradnju i ECTS Umjetničke akademije u Splitu dr. Sagita Mirjam Sunara uz asistenciju Tine Tomšič.