Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
„Društvo Doro“.

Deset žena pronašlo posao u projektu "Ispunjena želja"

1/3
Foto: Večernji list
Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje četiri krajnja korisnika, rekla je predsjednica udruge Vesna Podnar

Deset žena pronašlo je posao, neke od njih nakon dugo vremena, u projektu „Ispunjena želja“ koji provodi sisačka udruga „Društvo Doro“. Riječ je o jednom u nizu projekata u sklopu nacionalnog programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ financiranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Sisak: Obilazak radova na rekonstrukciji Kuće Striegl MEMORIJALNI MUZEJ Gradonačelnica obišla radove na rekonstrukciji Kuće Striegl

- Ukupno 10 žena zaposleno je na poslovima podrške i pomoći starijim i nemoćnim osobama na 24 mjeseca. Zaposlene žene svojim će radom poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora i domova krajnjih korisnika, brige o higijeni, itd. - rekla je Vesna Podnar, predsjednica Društva.

Foto: Večernji list

U opisu poslova im je i pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava poput dostave lijekova, plaćanja računa i slično, ali i pomaganje starijim Siščanima kod uključivanja u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

- Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje četiri krajnja korisnika - rekla je Vesna Podnar.

Europski tjedan mobilnosti Oslikan pločnik autobusnog stajališta

Kako bi čim lakše mogle obavljati svoj novi posao novozaposlene su dobile i bicikle s obzirom na to da su mnogi korisnici u ruralnim dijelovima Siska.

Zaposlene su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a uvjeti za zapošljavanje bili su nezaposlenost i najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje. Uz rad u projektu, žene će dobiti i besplatno obrazovanje sukladno potrebama na tržištu rada, kako bi povećale svoju zapošljivost i konkurentnost.

Foto: Večernji list

Projekt „Ispunjena želja“ vrijedan je 2,231 milijun kuna koji je osiguran iz Europskog socijalnog fonda. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.