Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Koordinacijski sastanak Županije, jedinica lokalne samouprave i ravnatelja novogradiške bolnice

Radovi na obnovi Odjela pedijatrije dobro napreduju

Foto: Brodsko-posavska županija
Uskoro kreće energetska obnova bolnice koja će donijeti brojne uštede

Trenutačno stanje projekata koje provodi novogradiška Opća bolnica bilo je tema koordinacijskog sastanka predstavnika Brodsko-posavske županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem s predstavnicima Grada Nove Gradiške, općina šireg novogradiškog područja i bolnice. Govoreći o 2,5 milijuna kuna vrijednom projektu obnove pedijatrijskog odjela, ravnatelj bolnice dr. Josip Kolodziej istaknuo je kako je u prvoj fazi koja je financirana uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Brodsko-posavske županije i vlastitih sredstava bolnice utrošeno 1,2 milijuna kuna i ona je završena. Sada je u tijeku druga faza vrijedna 650.000 kuna, koju većinskim dijelom sufinanciraju Grad Nova Gradiška i susjedne općine.

Davor Radni posjet Ministar Kuščević zadovoljan razvojnim projektima u Davoru

Slijedi nastavak obnove

– Sada krećemo s obnovom jedinice intenzivnog liječenja, za što ćemo iz fondova EU povući 700.000 kuna, a ostatak će financirati Županija. Potom slijedi projekt objedinjenog Hitnog bolničkog prijema, a krenula je i energetska obnova bolnice. To je projekt vrijedan 43 milijuna kuna, vjerojatno najveći projekt u ovom dijelu županije. U tom projektu bolnica će dobiti potpuno novu vizuru, ali i instalacije koje uključuju novu centralnu klimu, kotlovnicu i cjevovode. Sve to doprinijet će značajnoj uštedi energije, kako toplinske tako i električne, budući da projekt uključuje i zamjenu svih običnih rasvjetnih tijela LED rasvjetom – najavio je dr. Kolodziej.

Zadovoljstvo suradnjom, ali i dosadašnjim radom bolnice nije krio ni župan Marušić.

– Ovo je lijep primjer suradnje bez obzira na različitosti koje možda imamo. Spaja nas želja za unapređenjem življenja u novogradiškom kraju, što je doista za pohvalu. Ovom prigodom kao župan i u ime osnivača bolnice u Novoj Gradiški zahvaljujem gradonačelniku Grgiću, svim načelnicima okolnih općina, a posebno ravnatelju doktoru Kolodzieju koji dobro vodi ovu bolnicu i bez čijeg se iznimnog rada, truda i požrtvovnosti ne bi mogli realizirati ovakvi projekti – rekao je Marušić.

Čeka se odobrenje projekta “Pametne škole 2” "Pametne škole" oduševile sve Nastavak provedbe projekta vrijednog 12,7 milijuna kuna

Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić poručio je kako se samo zajednički mogu napraviti velike stvari te dodao:

– Svi navedeni projekti rezultirat će nečime što dosad nikada nismo imali. Drago mi je što će ovo zadržati mlade ljude, mlade liječnike i medicinsko osoblje u novogradiškoj bolnici. Što se tiče našega grada, a vjerujem i općina, i dalje stojimo na raspolaganju. Čeka nas još značajnih projekata, pomagat ćemo i dalje jedni drugima, a rezultati će biti naveliko vidljivi – istaknuo je Grgić.

Odjel gotov za dva mjeseca

U ime svojih kolega inicijativu je pohvalio načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

Po završetku sastanka čelnici su obišli Odjel pedijatrije, izrazili zadovoljstvo realizacijom prve faze projekta i upoznali se s drugom koja je u tijeku. Kako je najavio ravnatelj bolnice, novouređeni Odjel pedijatrije trebao bi ugledati svjetlo dana za dva mjeseca.

Uređenje prostora i nabavka magnetne rezonance stajali ukupno 10 milijuna kuna 10 milijuna kuna za potpuno uređenje Bolnica dobila prostor za dijagnostiku magnetne rezonance