Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Župan Stjepan Kožić obišao radove na energetskoj obnovi SŠ Vrbovec

Radovi ne staju, nakon Vrbovca kreće obnova još četiri školske zgrade

1/9
Foto: Zagrebačka županija
Projekt energetske obnove Srednje škole Vrbovec vrijedan je 13,7 milijuna kuna, od čega je 6,27 milijuna izvučeno iz fondova EU. Zgrada škole i dvorane dobit će novu toplinsku fasadu, prozori i vrata od drveta bit će zamijenjeni PVC stolarijom, a mijenjat će se i izvor grijanja

Počeli su radovi na energetskoj obnovi Srednje škole Vrbovec. Riječ je o investiciji vrijednoj 13,7 milijuna kuna, od čega se 7,45 milijuna financira sredstvima Zagrebačke županije, dok je 6,27 milijuna kuna povučeno iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

SLAVONSKI BROD Punom parom: Nastavlja se s radovima na gradskim prometnicama

Završetak radova očekuje se u srpnju iduće godine, a kako napreduju, otišao je pogledati zagrebački župan Stjepan Kožić.

Emisija CO2 niža za 80 posto

– Za nešto manje od godinu dana možemo očekivati da će ova zgrada iz energetskog razreda D, prijeći u energetski razred B. Ili, jednostavnije rečeno: od iduće školske godine troškovi grijanja bit će 74 posto niži, a godišnja emisija CO2 smanjit će se za 80 posto – pojasnio je Kožić.

Zgrada škole i sportska dvorana dobit će tako toplinsku fasadu, izolirat će se vanjski zidovi, ravni i kosi krov, strop prema negrijanom tavanu, nadstrešnice, balkoni, a dotrajali drveni prozori i balkonska vrata zamijenit će se PVC stolarijom.

1/9 Foto: Zagrebačka županija

Energetska obnova SŠ Vrbovec jedna je od mnogih koje su već provedene u Zagrebačkoj županiji, a bit će ih još.

– Županija ulaže znatna sredstva u energetsku obnovu škola. S obzirom na to da se ovakve obnove, za razliku od gradnje škola, sufinanciraju iz europskih fondova, odlučili smo maksimalno iskoristiti ta sredstva. Odobrena su nam za četiri škole, čija ukupna vrijednost obnove iznosi 62 milijuna kuna. Iz fondova smo povukli 27 milijuna, dok će se za preostalih 35 milijuna kuna pobrinuti Županija – rekao je župan dodavši da će Županija nastaviti s projektima energetske obnove i u postupku je pripreme dokumentacije.

Uređen je prostor fizikalne terapije te je nabavljen ultrazvuk za radiologiju Za poboljšanje zdravstvenih usluga u Jaski 700.000 kuna

Zahvala Županiji

Uz ovu školu, inače, energetski će se obnoviti i zgrada velikogoričkih srednjih škola (Srednje strukovne škole, Gimnazije i Ekonomske škole), zgrada Područne škole Rakov Potok i zgrada OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu.

Obilasku radova nazočio je i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj koji je zahvalio Županiji kako na sredstvima koja ulaže u obnovu škole tako i na već energetski obavljenoj zgradi ispostave Doma zdravlja.