Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Uređen je prostor fizikalne terapije te je nabavljen ultrazvuk za radiologiju

Za poboljšanje zdravstvenih usluga u Jaski 700.000 kuna

1/6
Foto: Zagrebačka županija
Pprema s kojom radimo je na svjetskom nivou. Mogu nam pozavidjeti, rekao je fizijatar Mijić

Kako bi se standardi zdravstvenih usluga digli na višu razinu, u ispostavi Doma zdravlja u Jastrebarskom uređen je prostor fizikalne terapije te je nabavljen višenamjenski ultrazvučni uređaj za potrebe radiologije. Vrijednost ulaganja je 700.000 kuna, a financirala ih je Županija decentraliziranim sredstvima za zdravstvo.

Međunarodni ispit potražnih pasa u Jastrebarskom Pas pretraži 1000 četvornih metara ruševina u samo 20 minuta

– Županija konstantno ulaže u zdravstvene objekte. U travnju ove godine energetski je obnovljena zgrada Doma zdravlja u Jastrebarskom, a lani smo ovdje obnovili i hematološko-biokemijski laboratorij. Ulažemo u podizanje zdravstvenoga standarda kako bismo imali zadovoljne pacijente, ali i liječnike koji rade u prostorima Dom zdravlja – rekla je zamjenica župana, podsjetivši da je osim zgrade u Jastrebarskom energetski obnovljena i zgrada ispostave Doma zdravlja u Vrbovcu, a trenutačno se obnavlja zgrada ispostave u Zaprešiću.

– Priprema se projektna dokumentacija za energetsku obnovu još tri zgrade Doma zdravlja – u Ivanić-Gradu, Velikoj Gorici i Samoboru. Vjerujem da će se natječaj za europska sredstva uskoro otvoriti, a onda će i Županija osigurati vlastiti udio financiranja – rekla je zamjenica Žužak.

Program Zaželi u Jastrebarskom nacionalni program 'Zaželi' u Jastrebarskom zaposlilo 15 žena

Za fizijatra Šimu Mijića novouređeni prostor fizikalne terapije i rehabilitacije je “revolucija u zdravstvenoj skrbi na jaskanskom području”.

– Fizijatrija u Jastrebarskom ima dugu tradiciju, a oprema s kojim radimo je na svjetskom nivou. Mogu nam i pozavidjeti na onome što imamo – od ultrazvuka, udarnog vala, lasera... Zaista smo dobro opremljeni – zaključuje Mijić.