Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
nacionalni program

'Zaželi' u Jastrebarskom zaposlilo 15 žena

Program Zaželi u Jastrebarskom
Foto: Zagrebačka županija
Projektom su obuhvaćene osobe s područja Jastrebarskoga i općine Krašić, a za njegovu provedbu Zagrebačka županija je Gradskom društvu Crvenoga križa Jastrebarsko donirala osobno vozilo

Više od stotinu žena iz skupine teže zapošljivih i više od 500 osoba starije životne dobi uključeno je na području Zagrebačke županije u nacionalni program “Zaželi”, koji provode gradska društva Crvenoga križa. Jedno od njih je i ono iz Jastrebarskog, koje je iz Europskoga socijalnog fonda za projekt “Zaželi u Jastrebarskom” dobilo bespovratnih 3,26 milijuna kuna.

Kardinal Kuharić dobio spomenik u rodnom Pribiću Otkrivanjem spomenika obilježeno sto godina od rođenja velikog kardinala

Projektom je zaposleno 15 žena, dosad nezaposlenih, koje se brinu o 64 starije, invalidne, nemoćne i bolesne osobe. Usluga “pomoć u kući”, koju pružaju korisnicima projekta, obuhvaća organizaciju prehrane, kućanske poslove, uređenje okućnice, pomoć u održavanju osobne higijene i socijalni kontakt.

Projektom su obuhvaćene osobe s područja Jastrebarskoga i općine Krašić, a za njegovu provedbu Zagrebačka županija je Gradskom društvu Crvenoga križa Jastrebarsko donirala osobno vozilo.

Plac Mljac u Jaski Subotom u Jaski Na 'Plac mljac' stižu i novi gostujući proizvođači

– Donirali smo ukupno šest vozila, za šest društava Crvenoga križa uključenih u program “Zaželi”. Taj program spaja teže zapošljive osobe s onima kojima je pomoć potrebna. Istodobno, omogućava kvalitetniji život našim starijim sugrađanima – rekla je na prošlotjednoj početnoj konferenciji projekta “Zaželi u Jastrebarskom” zamjenica župana Nadica Žužak.

Gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel rekao je da projekt, spajanjem potrebitih i teže zapošljivih, rješava i egzistencijalne prilike 15 žena.

Projekt “Zaželi u Jastrebarskom” provodit će se tijekom 30 mjeseci, do kolovoza 2021. godine.