Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
LITERARNI NATJEČAJ "MOJ GRAD 2025. GODINE"

Radovi učenika zapečaćeni su do 2025. godine

Foto: Grad Kutina
Pohranjeni uraci će 2025. godine biti otvoreni, a najbolji zatim nagrađeni na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz Dan grada

Grad Kutina proveo je literarni natječaj, na temu Moj grad 2025. godine, u sklopu kojeg su učenici trebali odgovoriti na sljedeća pitanja: Kako će izgledati Kutina 2025. godine kada odavno bude pronađeno cjepivo za COVID-19?. Hoće li imati više stanovnika, više djece i učenika?, Gdje će ljudi ljetovati 2025. godine?, Gdje ću ja biti 2025. godine i čime ću se baviti?, Hoću li imati obitelj, djecu, kućne ljubimce?, Hoću li živjeti u Kutini?, Što bih poručio sam/sama sebi 2025. godine?

Obilježeni Dan grada i 764. obljetnica prvog pisanog spomena imena Kutine Na svečanoj sjednici Vijeća uručene nagrade Grada Kutine

Protekli tjedan predane uratke učenika „Moj grad 2025. godine“ u pismohranu Grada Kutine pohranio je gradonačelnik Grada Zlatko Babić u društvu predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića, predstavnice aktiva ravnatelja Snježane Cohe i djelatnika OŠ Vladimira Vidrića. Pohranjeni uraci će 2025. biti otvoreni, a najbolji nagrađeni na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine.

– Na ovaj simboličan način željeli smo u obilježavanje Dana Grada uključiti i naše škole i najmlađe sugrađane, podsjetiti ih kako sve prođe, kako će zasigurno u kratkom roku sve biti iza nas te kako je potrebno da jedni druge ohrabrujemo. Na ovaj način djecu smo htjeli odmaknuti od sadašnjice i usmjeriti na budućnost, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić. Predsjednica Aktiva ravnatelja Snježana Coha istaknula je kako su djeca budućnost Kutine te da je zadaća svakog grada brinuti o njima.