Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Obilježeni Dan grada i 764. obljetnica prvog pisanog spomena imena Kutine

Na svečanoj sjednici Vijeća uručene nagrade Grada Kutine

Foto: Grad Kutina
Grad trenutačno provodi projekte vrijedne više od 740 milijuna kuna, kao nikad u povijesti

Gradsko vijeće Kutine protekli je tjedan održalo svečanu sjednicu u povodu obilježavanja 764. obljetnice od prvog pisanog spomena imena Kutine, koje obilježavaju kao Dan grada. U uvjetima pandemije COVID-19 i pod strogim epidemiološkim mjerama u kutinskom Domu kulture okupilo se tridesetak uzvanika.

Građani su predložili Stjepana Hrastnika za nagradu – rekao je gradonačelnik JEDNOGLASNO O DOBITNICIMA NAGRADA GRADA KUTINE Nagrada za životno djelo Stjepanu Hrastniku

Online sjednice

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić rezimiravši rad Gradskog vijeća u proteklom razdoblju.

– Održali smo 34 sjednice, od kojih sedam online u uvjetima pandemije. Uredno smo radili sve ovo vrijeme i nijedna odluka nije dovedena u pitanje, već smo sve donijeli pravodobno – rekao je predsjednik Gradskog vijeća, dodavši da je Grad radio na obećanim projektima kojima je dobiveno povjerenje građana te će se i dalje zalagati za nastavak planiranih projekata u budućnosti.

Vijećnike je online tradicionalno pozdravio i predsjednik Dječjeg Gradskog vijeća Gabrijel Grediček, nakon čega je o projektima Grada Kutine i njihovoj realizaciji riječju i brojkama rečeno mnogo toga u desetominutnom filmu koji je obuhvatio sve segmente rada Gradske uprave te ulaganja u gospodarski i društveni život Kutine i njezin napredak.

Grad Kutina donio nove mjere pomoći ugostiteljima zbog koronakrize Ukida se porez na potrošnju alkohola i bezalkoholnih pića

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u svom je govoru rekao da je ova godina, nažalost, obilježena pandemijom koronavirusa s kojom se trebalo nositi i održati gospodarstvo.

– Pored svih prepreka zacrtane projekte nastavili smo realizirati, a i započeli smo nove projekte ove godine. Grad sada realizira projekte čija je vrijednost 740 milijuna kuna, a najvažniji je projekt Aglomeracije, gdje će realizacijom projekta sva prigradska naselja dobiti dugo očekivani vodovod. Time ćemo riješiti kompletnu odvodnju i vodoopskrbu u cijelom sustavu Grada Kutine. Dugo se o tom projektu govori, ali on je sada i pokrenut. Tu su i projekti iz EU sredstava, ali i vlastiti projekti u smislu oživljavanja industrijsko-logističke zone – rekao je Babić i dodao kako je poslovno okruženje dobro, što govori i sedam privatnih investitora koji investiraju u Grad Kutinu, što su samoodržive investicije.

Gradonačelnik Kutine bio je sudionik okruglog stola o budućnosti investicija nakon korone GRADONAČELNIK BABIĆ NA LIDER INVESTU 'U krizi poduzetnicima treba izaći u susret'

Bolja kvaliteta života

Istaknuo je unapređenje društvenih domova i kvalitete života u prigradskim naseljima kao važan dio razvoja Kutine. U području infrastrukture Kutina surađuje sa Županijom. Nagrada za životno djelo ove je godine uručena Stjepanu Hrastniku za izniman doprinos u njegovanju vrijednosti Domovinskog rata, aktivnoj skrbi o socijalnom stanju branitelja i njihove djece te volontiranju u brojnim udrugama koje su važne za civilni život grada Kutine. Stjepan Hrastnik zahvalio je na dobivenoj nagradi.

Godišnju nagradu Grada Kutine dobio je KUD Repušnica za 90. obljetnicu od osnutka i 40. obljetnicu kontinuiranog djelovanja te očuvanje izvorne kulturne baštine kojom su pronijeli ime grada Kutine na brojnim festivalima i smotrama u Hrvatskoj i inozemstvu. Godišnja nagrada Grada pripala je i DVD-u Međurić prigodom 120. obljetnice postojanja, za dobrovoljno i humano djelovanje te izniman doprinos u brojnim akcijama zaštite i spašavanja ljudi i imovine od požara i poplava, a posebno za rad s mladim članovima Društva.